Sjefen for PBE i Oslo: – Vi jukser ikke

– Påstanden om at etaten jukser med tall i forbindelse med saksbehandlingstiden i byggesaker gjør meg forbanna, sier konstituert etatsdirektør for Plan- og bygningsetaten i Oslo, Kari Andreassen.
SLÅR TILBAKE MOT JUKSPÅSTANDER: Plan- og bygningsetaten i Oslo, Kari Andreassen | Foto: Heiko Junge / NTB
SLÅR TILBAKE MOT JUKSPÅSTANDER: Plan- og bygningsetaten i Oslo, Kari Andreassen | Foto: Heiko Junge / NTB

Arkitekt Johanne Taugbøl uttalte til DN denne uken at Plan- og bygningsetaten i Oslo lenge har misbrukt mangelbrevene som et verktøy for å fjerne medgått tid fra statistikken, slik at byggesaker registreres med en saksbehandlingstid innenfor lovens frist.

Dette får konstituert etatsdirektør for Plan- og bygningsetaten i Oslo, Kari Andreassen, til å reagere kraftig.

– Etter oppslagene i mediene i det siste er det kanskje vanskelig å tro meg på at jeg har trivdes som konstituert etatsdirektør i Plan- og bygningsetaten. For det har jeg. Men påstanden om at etaten jukser med tall i forbindelse med saksbehandlingstiden i byggesaker gjør meg forbanna, skriver hun i et innlegg i DN.

– Jeg forstår godt at arkitekter og utbyggere blir frustrert over lang saksbehandlingstid. Det blir vi også. Men vi jukser ikke med tall.

Hun sier at Plan- og bygningsetaten følger et strengt regelverk, og har høy grad av integritet og stolthet over den jobben vi gjør. 

– Vi jukser ikke. Det gjør vi ikke. Plan- og bygningsetaten følger beregningsmåtene i Byggesaksforskriften som gjelder alle kommuner. Det betyr at kommunens frist for behandling av byggesak starter når søknaden er godt nok dokumentert til å kunne tas under behandling. Det er søkers ansvar å påse at alle opplysninger følger med søknaden, sier hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo