Streik på toppen av en krevende situasjon i byggenæringen

Streik på toppen av høye renter, høye kostnader, halvert boligmarked, sviktende marked i byggeindustrien og snart null i ordrereserve gjør BNL-sjefen bekymret.
BEKYMRET: Administrerende direktør Nina Solli i Byggenæringens Landsforening (BNL) fortviler over streik på toppet av svakt marked. | Foto: Eva Helene Storm Hansen
BEKYMRET: Administrerende direktør Nina Solli i Byggenæringens Landsforening (BNL) fortviler over streik på toppet av svakt marked. | Foto: Eva Helene Storm Hansen

– Det er høye renter, boligmarkedet er halvert, høye kostnader har slått ut for industrien i byggenæringen og det er dystre fremtidsutsikter fordi rett og slett ordrereserven er snart null. Næringen preges av flere og flere av permitteringer, oppsigelser og noen konkurser. Dette er en situasjon vi absolutt ikke ønsket konflikt i, sier administrerende direktør Nina Solli i Byggenæringens Landsforening (BNL) til bygg.no.

Hun er nå bekymret. 

– De som er tatt ut hos oss er totalentreprenører, rørleggerbedrifter, andre håndverksbedrifter og industrien i byggenæringen er også preget av et sviktende marked, sier hun videre.

Nina Solli sier til bygg.no at hun er svært skuffet over at forslaget fra riksmekler ikke ble godtatt og at de føler de strakk seg langt.

Byggenæringen er en av de næringene som vil bli rammet hardest etter at LO og YS ikke kom til enighet med NHO i meklingen søndag, og at det nå tas ut streik blant rundt 24.000 ansatte. Det er også varslet en opptrapping av streiken fra fredag.

Solli uttalte på en pressekonferanse hos NHO søndag at byggenæringen står i en svært krevende situasjon og at den har gjort det det siste årene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo