Ilija Batljan går av som SBB-sjef: – Min rolle å ta ansvar i en utfordrende tid

Batljan trekker seg fra stillingen som administrerende direktør og fortsetter som medlem av SBBs styre. Arvtakeren i topplederstillingen er klar, mens aksjekursen til SBB går til værs etter nyheten.
TREKKER SEG: Ilija Batljan trekker seg fra stillingen som administrerende direktør i SBB. | Foto: PR / SBB
TREKKER SEG: Ilija Batljan trekker seg fra stillingen som administrerende direktør i SBB. | Foto: PR / SBB

Ilija Batljan trekker seg fra stillingen som administrerende direktør i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) og fortsetter som medlem av SBBs styre, skriver selskapet i en pressemelding.

Styret og Batljan er enige om at ny ledelse er det beste for SBB. Batljan forblir styremedlem i selskapet, og styret har utnevnt Leiv Synnes som ny administrerende direktør.

– Som grunnlegger og en betydelig aksjeeier i SBB er det min rolle å ta ansvar i en utfordrende tid. Utnevnelsen av Leiv Synnes er et utmerket valg som administrerende direktør og gir SBB de beste forutsetningene for fremtiden, sier Batljan i pressemeldingen.

Erstattes av Akelius-topp

Leiv Synnes kommer fra Akelius Residential Property, der han har vært finansdirektør siden 2014 etter ti år i samme rolle i Akelius Fastigheter. I førstnevnte selskap har han i tillegg vært viseadministrerende direktør fra juni 2020, ifølge Synnes’ egen LinkedIn-profil.

I fredagens pressemelding fra SBB går det frem at styret mener at Synnes har riktig erfaring og er den best egnede personen til å lede selskapet, samt støtte styret med gjennomføringen av den strategiske gjennomgangen.

– Jeg er beæret, stolt og ydmyk over tilliten og ser frem til å fortsette utviklingen av SBBs viktige rolle innen samfunnsinfrastruktur sammen med styret og SBBs ansatte. Mitt umiddelbare fokus vil selvfølgelig også være å støtte den strategiske gjennomgangen ledet av styret, sier Leiv Synnes, kommende administrerende direktør i SBB, via meldingen.

Synnes vil tiltre som administrerende direktør 5. juni, altså førstkommende mandag.

Aksjebyks og handelsstopp

29. mai 2023 besluttet styret i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) å utvide gjennomgangen av strategiske alternativer for å maksimere verdien for SBBs aksjeeiere.

Like etter at nyheten kom fredag ettermiddag hoppet aksjekursen til SBB på Stockholmsbørsen, som utløste handelsstopp. Ved 15-tiden var SBB-aksjen opp over 43 prosent, ifølge svenske Dagens Industri.

EiendomsWatch har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra Batljan.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også