1900 solcellepaneler kan spare selskapet for 40 prosent av energikostnadene

– Det er moro at vi blir først på solceller. Det er en viktig del av hvordan vi ønsker å fremstå, sier Ingeborg Beate Svanes i Ramirent.
KOSTNADER: Carsten Pieper og Ingeborg Beate Svanes i Ramirent er fornøyd med at gårdeier installerer solcellepaneler på industribygget i Ytre Enebakk. | Foto: Gro Arneberg Thoresen/Ramirent
KOSTNADER: Carsten Pieper og Ingeborg Beate Svanes i Ramirent er fornøyd med at gårdeier installerer solcellepaneler på industribygget i Ytre Enebakk. | Foto: Gro Arneberg Thoresen/Ramirent

Selskapet leier lokaler i et 11.000 kvadratmeter stort industribygg på Gran i Ytre Enebakk. Eieren Pareto Alternative Investments har bestemt seg for å installere 1900 solcellepaneler på taket av bygget. Et anlegg som skal produsere 930.000 kWh i året. Nok til å forsyne rundt 60 norske husstander. 

– Dette går rett inn i vårt selskaps tankegang om sirkulærøkonomi og om gjenbruk og bærekraft, sier Svanes, og kollega Carsten Pieper i en pressemelding.

Nylig kom tillatelsen fra kommunen til å montere solcelleanlegget på taket, og deler av veggen av bygget. Installasjonen vil føre til at Ramirent vil spare store utgifter på energi, samt at de vil redusere utslippene sine betraktelig. 

– Vi har regnet ut at det vil dekke cirka 40 prosent av vårt årlige strømforbruk her. Videre at vi vil spare 133 tonn CO₂-utslipp per år, forteller Pieper, som er ansvarlig for lokasjonen på Gran.

Det er OneCo som monterer anlegget. De har rammeavtale med Pareto for installasjon av solcelleanlegg på en rekke av Paretos bygg og opplyser at ni invertere skal monteres på Gran. Forventet oppstart er i oktober i år. 

(Artikkelen ble først publisert hos vår søsteravis EnergiWatch)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo