Veidekke: Svært solid ordrebok i den norske byggevirksomheten

Selv om veksten vil flate ut, forventer Veidekke god aktivitet i den norske byggevirksomheten også fremover. – Vi er godt diversifisert, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson.
ER FORNØYD MED LØNNSOMHETEN: Konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke. | Foto: Veidekke ASA
ER FORNØYD MED LØNNSOMHETEN: Konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke. | Foto: Veidekke ASA

– Veidekke opprettholder høy aktivitet og stabil lønnsomhet i et mer krevende marked, og øker resultatet for konsernet sammenlignet med året før, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i en børsmelding.

Veidekke omsatte for 11,2 milliarder i andre kvartal, mens resultatet før skatt endte på 387 millioner. Til sammenligning var tilsvarende tall i 2022 henholdsvis 9,9 milliarder og 355 millioner kroner.

Resultatet fra Bygg Norge utgjorde 164 millioner kroner, mot 128 millioner kroner i andre kvartal 2022. Resultatøkningen følger av økt aktivitet. Den norske byggvirksomheten omsatte for 4,1 milliarder kroner i andre kvartal 2023, en økning på 27 prosent fra 3,2 milliarder kroner i andre kvartal 2022. Omsetningsøkningen var spredt på de fleste geografiene, opplyser Veidekke.

For Bygg Sverige ble det imidlertid registrert en resultatsvekkelse fra 43 til 37 millioner kroner.

Ved kvartalets slutt hadde konsernet en ordrereserve på 45,0 milliarder, opp fra 44,2 milliarder kroner.

Forventer god aktivitet

– Konsernet hadde en god og bred ordreinngang i kvartalet, både hva gjelder geografi og segment. Den norske byggvirksomheten har en svært solid ordrebok, og selv om veksten vil flate ut, forventer vi god aktivitet også fremover. I byggvirksomheten i Sverige har ordrereserven fulgt den bratte nedgangen i boligmarkedet, og vi forventer nå en utflating i aktiviteten fremover, sier Bengtsson.

– Alt i alt viser resultatene at vi evner å tilpasse oss en krevende markedsutvikling. Vi er godt diversifisert, med forskjellige kundegrupper og prosjekter med ulike drivere i mange geografiske områder, og vi fortsetter å være selektive i hvilke oppdrag vi tar på oss. Vi holder fokuset på forbedring og ser fremdeles et stort potensial for å øke lønnsomheten, sier Bengtsson.

Sterk ordrereserve

Ordreinngangen i kvartalet var 12,2 milliarder kroner, mot 13,2 milliarder kroner i andre kvartal 2022. Om lag to tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

Ordrereserven i den norske byggvirksomheten er stabil på et høyt nivå og utgjorde 16,3 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal, mot 16,8 milliarder kroner på samme tid i fjor. I kvartalet økte ordrereserven omtrent likt mellom bolig, private- og offentlige yrkesbygg. Ut fra nåværende ordrereserve ventes en utflating i omsetning i andre halvår 2023.

Her finner du børsmeldingen, kvartalsrapporten og presentasjonen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo