Her er finalistene til årets Aspelin Ramm-pris

De tre nominerte bidrar med nye innfallsvinkler til en mer fremtidsrettet by- og stedsutvikling med sine masteroppgaver om urbane kirkegårder, alternative planforslag og klimaendringer i by.
KJEMPER OM PRIS: Øverst fra venstre: Bendik Gjone, Sivert Hennum, Hannah Waaler Koppang, Simon Klindt og Eirik Bruun. | Foto: Aspelin Ramm. Collage: EiendomsWatch
KJEMPER OM PRIS: Øverst fra venstre: Bendik Gjone, Sivert Hennum, Hannah Waaler Koppang, Simon Klindt og Eirik Bruun. | Foto: Aspelin Ramm. Collage: EiendomsWatch

For niende år på rad deler Aspelin Ramm ut pris til den beste masteroppgaven i byutviklings- og eiendomsfag. Ambisjonen er å løfte frem unge byutviklere i jakten på bærekraftige og fremtidsrettede løsninger for by- og stedsutvikling.

Aspelin Ramm opplyser i en pressemelding at søknadsbunken til årets pris var større enn noen gang, med 37 innsendte bidrag. Av disse er følgende tre masteroppgaver plukket ut til finalen, som finner sted under byutviklingskonferansen Oslo Urban Week 12. september:

Simon Klindt og Eirik Bruun med Den Grønne Kødby: Nature-based Solutions for Urban Resilience in Kødbyen, Copenhagen, masteroppgave i landskapsarkitektur ved Københavns Universitet. Oppgaven ser på byers motstandsdyktighet i lys av klimaendringer og økt urbanisering, men naturbaserte løsninger som virkemidler.

Hannah Waaler Koppang med Planning the Spaces of the Dead: A Discursive Look at the Critical Imaginative Potential of Urban Cemeteries, masteroppgave i Human Geography ved Universitetet i Oslo (UiO). Oppgaven tar for seg urbane kirkegårder i kontekst av byutvikling. 

Bendik Gjone og Sivert Hennum med Alternative planforslag – en særegen praksis i Oslo kommune, masteroppgave i eiendom ved Norges miljø-og biovitenskapelige universitet (NMBU). Oppgaven undersøker hvordan forhandlingene mellom private eiendomsutviklere og plan- og bygningsetaten påvirkes av alternative planforslag.

– Vi er som alltid svært imponerte over nivået på årets masteroppgaver, og juryeringen har ikke vært enkel. I et spennende heat mot finaleplass har juryen valgt tre masteroppgaver som alle har funnet frem til ulike, men svært interessante problemstillinger innenfor byutvikling. Aspelin Ramm-prisen har vist seg å være en god temperaturmåler for hva som er verdt å se nærmere på i utviklingen av gode byer og tettsteder. Det gir oss grunn til å se lyst på fremtiden, sier juryleder Marianne Skjulhaug i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo