Oslos byråds siste budsjett – vil øke eiendomsskatten på næringseiendom

Onsdag la Oslos rødgrønne byråd fram sitt siste budsjettforslag før de overlater makten i hovedstaden til høyresiden. Byrådet vil øke eiendomsskatten på næringseiendom.
ET SISTE FARVEL: Byrådsleder Raymond Johansen | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch
ET SISTE FARVEL: Byrådsleder Raymond Johansen | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch
NTB / EiendomsWatch

Byrådets budsjettforslag for neste år er på totalt 100 milliarder kroner, opplyser byrådet i en pressemelding. Driftsbudsjettet er på 78 milliarder kroner, mens 22 milliarder kroner er foreslått satt av til investeringer.

– Årets budsjettforslag tar Oslo videre i den tydelige progressive retningen vi har vært på siden 2015. Budsjettforslaget viderefører og forsterker byrådets mange velferdsløft som gratis aktivitetsskole, gratis skolemat og løft for klima og miljø. Samtidig som vi tar på alvor at vi møter en befolkning i endring, blant annet med et kompetanseløft i eldreomsorgen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Blant de mange grepene som gjøres i budsjettet, er å øke eiendomsskatten på næringseiendom fra 3,0 til 3,9 promille. Grepet skal gi 315 millioner kroner mer i årlige inntekter, heter det i pressemeldingen.

Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg er ikke imponert over de rødgrønnes forslag til budsjett.

– Nå ser vi at Aps løfter i valgkampen om at eiendomsskatten ikke skulle øke, ikke var noe verdt. Dette er dessverre et eksempel på at dagens byråd ikke klarer å prioritere. I stedet sender de regningen for utgiftsveksten til innbyggerne og bedriftene og ber dem prioritere, skriver Solberg i en SMS til Aftenposten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo