Gyldendal Rettsdata og Deloitte lanserer «smart» næringsleiemal

– Vi føler oss trygge på at dette vil gjøre det både enklere og raskere å utforme næringsleieavtaler, sier Thorvald Nyquist i Deloitte Advokatfirma, som lanserer ny mal sammen med Gyldendal Rettsdata.
LANSERER NY MAL: Thorvald Nyquist, partner og leder for eiendomsgruppen i Deloitte Advokatfirma | Foto: Deloitte Advokatfirma
LANSERER NY MAL: Thorvald Nyquist, partner og leder for eiendomsgruppen i Deloitte Advokatfirma | Foto: Deloitte Advokatfirma

Gyldendal Rettsdata har, i samarbeid med Deloitte Advokatfirma, ifølge en pressemelding tatt et stort sprang inn i fremtiden for næringsleieavtaler med lanseringen av det de hevder er Norges første smarte mal for næringsleie. 

Ny teknologi gir advokater muligheten til å enkelt og interaktivt utarbeide avtaler for næringsleie direkte i nettleseren. 

– Gyldendal Rettdata har samarbeidet med Deloitte Advokatfirma om fagområdet Fast eiendom i en årrekke, og husleieavtalen for næringsleie er svært populær blant våre kunder. Vi er fornøyde med å ha gitt malen et stort løft ved å inkludere flere praktiske valgmuligheter, og i webmal-formatet er avtalen enda mer praktisk og effektiv i bruk, sier Tone Garnås, redaksjonssjef i Gyldendal Rettsdata, i meldingen.

– Med webmalen for næringsleie har vi fått til noe helt nytt ved at samme mal kan benyttes for ulike typetilfeller, sier Thorvald Nyquist, partner og leder for eiendomsgruppen i Deloitte Advokatfirma.

Malen for næringsleie tilpasses ifølge meldingen automatisk avhengig av om det leies ut enkeltlokaler eller et helt bygg, samt om leieavtalen skal være på «bare-house»-vilkår eller ikke. Det er også mulig å velge om utleieren skal utføre tilpasningsarbeider (rehabilitering) før leieforholdet starter. 

Basert på disse valgene vil avtalen automatisk tilpasse seg med de riktige bestemmelsene som er vanlig brukt i leiemarkedet. Direkte i utfyllingen ligger veiledninger knyttet opp til bestemmelsene. 

– Vi føler oss trygge på at dette vil gjøre det både enklere og raskere å utforme næringsleieavtaler, samtidig som brukeren skal føle seg trygg gjennom både forhåndsutfylling i tråd med bransjestandard og veiledning i informasjonsbokser, sier Nyquist.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo