Trondheim hadde høyest nyboligsalg i hele Norge

Varelageret i Trondheim har imidlertid vært sterkt økende fra i sommer, opplyser Jørgen Rostad, leder for nybygg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.
TRONDHEIM HETEST I NORGE: Jørgen Rostad, leder for nybygg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge. | Foto: Eiendomsmegler 1 Midt-Norge
TRONDHEIM HETEST I NORGE: Jørgen Rostad, leder for nybygg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge. | Foto: Eiendomsmegler 1 Midt-Norge

Trondheim var den storbyen i Norge som hadde både høyest salg, men også flest salgsstarter i 2023, rapporterer Jørgen Rostad, leder for nybygg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

Aktiviteten totalt målt i salgsvolum og antall salgsstarter har vært vesentlig høyere i Trondheim kontra Oslo, hvor det i Trondheim ble solgt 994 nybyggenheter mens Oslos totalmarked for nybygg var 836, opplyser han.

Sammenlignet med fjoråret var salgsvolumet i Trondheim 16 prosent lavere, mens det i Oslo var nesten halvert.

«Varelageret i Trondheim har imidlertid vært sterkt økende fra i sommer med et høyt antall salgsstarter og hard konkurranse, i motsetning til de andre storbyene per nå», skriver Rostad i en markedsoppdatering.

Det er solgt flest enheter i enkeltprosjekter ved Lade og i Vest i desember, men det har vært ganske stor spredning av solgte i desember i likhet med i november. Det er videre solgt ganske jevnt gjennom måneden til tross for ferieperiode i slutten av desember. 

I desember ble det solgt 87 boliger, som er 15 prosent høyere enn sittet per måned for de seks siste månedene.

«Vi forventer en roligere start på året og utover første kvartal, men vi tror markedet vil ta seg opp i Q2 og mot sommeren. Dette i takt med at dyrtida potensielt dempes og at forventningene om lavere renter og bedre privatøkonomi styrker etterspørselssiden, men også at det lanseres flere prosjektere som antas vil bli populære i markedet», heter det.

Det er ifølge Rostad ventet at andelen solgte små enheter vil øke videre utover i første halvår, og at Trondheim fortsatt vil være av stedene som hever aktiviteten mest også fremover, men med knallhard konkurranse mellom ulike prosjekter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo