Statsbygg-direktør trekker seg fra gründerinitiativ – Nikolaisen beklager dårlig skjønn

Statsbygg-direktør Cathrine Mørch trekker seg fra gründerinitiativ i kjølvannet av DN-avsløringer. Toppsjefen Harald Nikolaisen ser at selskapet «har utøvd dårlig skjønn i denne saken»
BEKLAGER: Administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg | Foto: Øystein Byberg
BEKLAGER: Administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg | Foto: Øystein Byberg

Digitaliseringsdirektør Cathrine Mørch i Statsbygg trekker seg fra et gründerinitiativ utenfor selskapet etter avsløringer i Dagens Næringsliv.

– Statsbygg er avhengig av at omverdenen og våre samarbeidspartnere har tillit til at vi utfører vårt samfunnsoppdrag på en ryddig og etterrettelig måte. Vi forvalter store verdier på vegne av samfunnet og må være både transparente og tydelige i vår habilitet og våre rolleavklaringer, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg i en artikkel på selskapets hjemmesider, hvor tittelen er «Tillit er viktig for oss».

– Jeg ønsker ikke at det skal være noen som helst tvil om min rolle, habilitet eller lojalitet til Statsbygg, sier direktør for digitalisering og utvikling i Statsbygg, Cathrine Mørch:

– Min intensjon med å delta i et innovasjonsinitiativ har vært å bidra til å sette fart på teknologiutviklingen av næringen, og at flere organisasjoner kunne dra nytte av min erfaring og visjonære holdning til hva teknologi kan bidra til. Når jeg ser hvordan dette oppfattes i omverden ønsker jeg å rydde all tvil om meg, min rolle og Statsbyggs integritet til side. Jeg trekker meg derfor fra dette initiativet, sier hun.

Nikolaisen sier i meldingen at Mørch har vært åpen og transparent om dette initiativet fra starten av.

– Vi fikk også gjennomført en juridisk vurdering for å sikre at dette ikke brøt med lover og regler for statsansatte. Imidlertid vet vi godt at ikke alt som er innenfor lover og regler innebærer at det er klokt eller riktig å gjøre. Vi setter derfor pris på hennes beslutning om å tre ut, nå som denne saken har kommet til dette punktet, sier Nikolaisen.

Han ser i ettertid at Statsbygg her har utøvd dårlig skjønn i denne saken:

– Det vil jeg beklage, og det har vi nå ryddet opp i. Vi har gode regler og retningslinjer, men vi skal nå ta en grundig gjennomgang for å sikre at vi har praksis og rutiner i hele virksomheten som ikke skaper tvil om vår rolle og habilitet i fremtiden, sier Nikolaisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo