Nordea snur – tror ikke på rentekutt før i desember

Storbanken Nordea snur i sine renteprognoser. De tror ikke Norges Bank vil komme med rentekutt før i desember, tre måneder senere enn det de først hadde spådd.
TROR NORGES BANK DRØYER RENTEKUTT: Sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea. | Foto: Vidar Ruud / NTB
TROR NORGES BANK DRØYER RENTEKUTT: Sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea. | Foto: Vidar Ruud / NTB
NTB

– Norges Bank kommer til å være tålmodige og heller sette ned renten senere enn tidligere, noe sentralbanksjefen også la vekt på i gårsdagens årstale, sier sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea.

Norges Bank hevet styringsrenten til 4,5 prosent i desember i fjor og signaliserte den gang at de første rentekuttene først vil komme mot slutten av 2024.

– Utviklingen har stort sett vært i tråd med Norges Banks anslag. Veksten har vært marginalt sterkere og inflasjonen marginalt lavere, men ikke nok til å endre Norges Banks syn nevneverdig, skriver banken i en pressemelding.

Nordea peker på utlandet som en mulig forklaring på hvorfor de tror rentekuttene først kommer i desember, og ikke i september.

– Jo senere rentene settes ned i utlandet, jo senere vil det trolig skje i Norge. Det er USAs sentralbank som er nøkkelen for Norges Bank, selv om den Europeiske sentralbanken begynner å senke renten allerede til sommeren.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo