KMC Properties kjøper dansk eiendom med yield på 7,5 prosent

Dansk kjøp gjenspeiler selskapets evne til å gripe attraktive muligheter i dagens eiendomsmarked, opplyser KMC Properties.
KJØPER I DANMARK: Liv Malvik og KMC Properties gjør nytt kjøp. | Foto: Øystein Byberg / EiendomsWatch
KJØPER I DANMARK: Liv Malvik og KMC Properties gjør nytt kjøp. | Foto: Øystein Byberg / EiendomsWatch

KMC Properties har inngått avtale om kjøp av en dansk næringseiendom til en total en samlet transaksjonsverdi på 200 millioner norske kroner. Brutto yield er på 7,5 prosent, opplyses det i en børsmelding.

– En attraktiv, langsiktig partner

Leietaker er Velux, som ifølge meldingen er ledende i Europa innen utvikling og produksjon av takvinduer. I 2023 leverte Velux en omsetning på 21,7 milliarder danske kroner.

Det opplyses at transaksjonen er i tråd med KMC Properties’ verdiøkende vekststrategi og gjenspeiler selskapets evne til å gripe attraktive muligheter i dagens eiendomsmarked.

– I vår streben etter å bli den foretrukne eiendomspartneren for industri- og logistikkselskaper, er vi glade for å få Velux inn i vår portefølje av sterke leietakere. Velux har vist en bemerkelsesverdig vekst og stabil lønnsomhet. Med sitt engasjement for lokalsamfunn og miljø er selskapet en attraktiv, langsiktig partner for KMC Properties, sier Liv Malvik, administrerende direktør i KMC Properties.

Eiendommen er ett av Velux’ 21 produksjonsanlegg og ligger i en industriklynge i Skjern på vestkysten av Danmark. 

Eiendommen har en trippel netto nettoleiekontrakt med 11,5 års WAULT og 100 prosent årlig KPI-justering.

Tomtearealet er på 152.533 kvadratmeter og har potensial for utvikling.

– Skaper langsiktige verdier for aksjonærene

Transaksjonen vil bli finansiert ved hjelp av et banklån på rundt 100 millioner kroner fra Nordea til en fast rente på 1,08 prosent rentemargin, pluss en femårig CIBOR-swap med forventet forfall 3. juni 2024. Med dagens markedsrenter tilsvarer dette en fast all-in-rente på 4,12 prosent, noe som tilsvarer en rentedifferanse på 3,38 prosentpoeng. Til sammenligning hadde KMC Properties et samlet yieldgap på 1,01 prosentpoeng ved utgangen av 2023.

Egenkapitalsiden av transaksjonen vil bli dekket av deler av kontantstrømmen fra innbetalingene fra reverseringen av syv rentebytteavtaler på 100 millioner kroner 22. mars 2024.

Eiendommen forventes å gi en høyere internrente enn de syv rentebytteavtalene, med en vesentlig lengre løpetid. 

«Omallokering av kapitalen representerer derfor en måte å finansiere vekst på, noe som skaper langsiktige verdier for selskapets aksjonærer», heter det i børsmeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo