REQ og Brække Eiendom med kjempeavtale

Et REQ-fond og Brække Eiendom har funnet hverandre. Det betyr blant annet at halvparten av eiendomsporteføljen på 90.000 kvadratmeter får ny eier.
ET KNIPPE EIENDOMMER: Dette er fire av eiendommene i Brække-porteføljen i dag. | Foto: Brække Eiendom. Collage: EiendomsWatch
ET KNIPPE EIENDOMMER: Dette er fire av eiendommene i Brække-porteføljen i dag. | Foto: Brække Eiendom. Collage: EiendomsWatch

REQ Fund I inngår et strategisk samarbeid med Brække Eiendom, som blant annet innebærer at fondet går inn med 50 prosent i Brække-porteføljen med 90.000 kvadratmeter med eiendomsmasse, som omfatter ni eiendommer i Drammens-regionen med lager-, produksjons- og logistikkeiendommer. Tomtearealet er på 180.000 kvadratmeter.

Brække Eiendom og REQ har ifølge en pressemelding store forventninger til videre utvikling av eiendommene og porteføljen.

– Brække har gjennom årene bygget seg opp til å bli en ledende aktør i sitt marked. De har virkelig imponert oss og bevist hvorfor de har den posisjonen de har i dag, gjennom tilstedeværelse, aktiv og god forvaltning. Vi fant raskt tonen med Kristoffer og resten av teamet hos Brække, og er veldig fornøyde med hvordan dialogen har vært. Vi er overbevist om at Brække er riktig partner for REQ i regionen. Nå ser vi frem til å ta tak i en spennende portefølje sammen med Brække, sier Haakon Flinder, transaksjonsansvarlig fra REQ, i meldingen.

Har vært på jakt etter kompetent partner

Kristoffer Brække i Brække Eiendom sier at selskapet som en del av sin videre satsing og utvikling har ønsket å finne en kompetent partner som kan være med å utvikle deler av selskapets portefølje videre. 

– Vår målsetning har vært å inngå ett langsiktig partnerskap med en aktør som kan gi oss synergier gjennom sin erfaring og kjennskap til bransjen. Når vi ble satt i kontakt med REQ av Malling tidligere i år ble det etter noen få møter tydelig for oss at REQ og menneskene i REQ var en riktig partner for oss. Vi er svært fornøyd med dialogen så langt i prosessen og er overbevist om at den kompetansen partene innehar i felleskap vil gi gode resultater for utviklingen av eksisterende portefølje samt nye kjøp, sier Brække i meldingen.

– Drammensregionen har flere områder med spennende eiendom og vi ser at det er en enorm styrke å ha med seg lokalkunnskap i dette markedet. Å lykkes utenfor de store byene krever lokal tilstedeværelse og det har Brække bygget opp over lang tid. Vi ser frem til å vurdere nye muligheter i regionen, sier Johan Hamre i REQ.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VAR MED PÅ DEALEN: Disse personene fra REQ, Brække Eiendom og Malling & Co har jobbet med transaksjonen. | Foto: Malling & Co
VAR MED PÅ DEALEN: Disse personene fra REQ, Brække Eiendom og Malling & Co har jobbet med transaksjonen. | Foto: Malling & Co

– En morsom og ryddig prosess

Malling & Co har vært rådgiver for både kjøper og selger. Wikborg Rein har vært juridisk rådgiver REQ, mens advokat Inger Marie Åkvåg i advokatfirmaet Svensson Nøkleby har vært juridisk rådgiver for Brække Eiendom. Det opplyses videre at RSM har bistått som finansiell rådgiver, mens BER har vært teknisk rådgiver.

– Dette har vært en omfattende, morsom og ryddig prosess fra start til mål. Det hele startet med at Kristoffer kom til oss med ønske om å finne en strategisk, finansiell partner for å vokse videre og kapitalisere på sitt sterke forvaltningsorgan. Vi tenkte umiddelbart på REQ som en god match med korte beslutningsveier, tilgjengelig investeringskapasitet og ikke minst flinke folk. Vi ser frem til å følge partnerskapet videre, sier Petter Warloff Berger og Lars Bastiansen i Malling.

Dialogen mellom Brække Eiendom og REQ startet tidligere i år. Siden da har de utarbeidet en felles strategi som utnytter deres respektive styrker på best mulig måte.

Nærmere detaljer om transaksjonen blir ikke offentliggjort nå. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo