Kvist lander avtale med Gjensidige: – Sterk pådriver for grønnere byggepraksis

Forsikringskjempen inngår samarbeid med Kvist Solutions for å hjelpe kundene sine med det grønne skiftet. Kunder med Breeam-sertifisert gjenoppbygging etter skader får ekstra utbytte.
I GRØNN, NY DEAL: Fra venstre: Aja Alagic (bærekraftsleder i Gjensidige), Simen Engebretsen (VP, Group Strategy & Group Innovation lead i Gjensidige), Idun Bugge (commercial manager i Kvist), Fabian Utigård (daglig leder i Kvist) og Haldis Nærum (bærekraftsleder i Kvist). | Foto: Kvist/PR
I GRØNN, NY DEAL: Fra venstre: Aja Alagic (bærekraftsleder i Gjensidige), Simen Engebretsen (VP, Group Strategy & Group Innovation lead i Gjensidige), Idun Bugge (commercial manager i Kvist), Fabian Utigård (daglig leder i Kvist) og Haldis Nærum (bærekraftsleder i Kvist). | Foto: Kvist/PR

– For å møte klimautfordringene og oppgradere Norges bygningsmasse til et bærekraftig nivå, er det avgjørende at eiendomsselskaper tar nødvendige grep. Vi er stolte over å jobbe sammen med Gjensidige, som er en sterk pådriver for grønnere byggepraksis, sier Fabian Utigard, daglig leder & co-founder av Kvist Solutions i en pressemelding.

Avtalen trer i kraft umiddelbart og Gjensidige planlegger «en rekke kundeaktiviteter fremover». Ifølge selskapet har Kvist utviklet en løsning som gjør prosessen for Breeam-sertifisering enklere og mer oversiktlig.

«Løsningen kan både brukes for sertifisering av nybygg og eksisterende bygg og synliggjør hvilke tiltak du må gjennomføre og dokumentere for å være i tråd med EUs taksonomi», heter det i pressemeldingen.

Ifølge leder for Takst Eiendom i Gjensidige, Bjørn Sævild, kan miljøsertifisering oppleves som en omfattende prosess for kundene deres.

– Ved hjelp av løsningen fra Kvist kan vi hjelpe kundene våre til å velge mer bærekraftige løsninger. Vi gleder oss til å få opplæring i løsningen og ta med dette som et verktøy inn i veiledning til kunder som opplever totalskader, sier Sævild i pressemeldingen.

I 2020 lanserte Gjensidige Miljøutbytte, et initiativ som belønner kunder som oppnår Breeam-sertifisering ved å velge bærekraftige alternativer ved gjenoppbygging etter skader. 

– Vi opplever interesse for råd og veiledning fra kundene knyttet til miljøvennlige løsninger og at vi nå har et verktøy for å hjelpe kundene i dialogen rundt dette temaet gleder jeg meg til. Det er også veldig spennende at Kvist har løsninger for ikke bare gjelder nye bygg, men også eksisterende bygg og hvilke miljøtiltak som er relevante for å oppnå sertifisering av disse, sier leder Britt Momark Baumann i Gjensidiges Oslo-avdeling for bedrift og landbruk, via samme melding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

SLIK KUNNE DET BLITT: De opprinnelige planene tilsa et stort, nytt kontorbygg i Sandnes sentrum. | Foto: Holon arkitekter

Planer om stort kontorbygg i Sandnes legges på is

For abonnenter