EiendomsWatch

Obos valgte Skanska til bygging av 121 leiligheter på Fornebu

Obos og Skanska har inngått en byggeavtale til en verdi av 484 millioner kroner.

NYTT OMRÅDE: Nansenløkka er plassert mellom Nansenparken på den ene siden og kjøpesenteret Fornebu S. | Foto: Transborder Studio / Obos

Skanska skal bygge for Obos på  Nansenløkka på Fornebu. Det melder selskapet selv i en pressemelding mandag morgen.

Ifølge meldingen er kontraktsummen er på 484 millioner kroner.

Prosjektet gjennomføres som totalentreprise med oppstart bygging i tredje kvartal 2021 og ferdigstilling i løpet andre kvartal 2024.

Nansenløkka er pilotprosjekt i FutureBuilt og har svært høye klima- og miljøambisjoner. Det overordnede målet er å redusere klimagassutslippene med mellom 30 og 50 prosent. Et av grepene er blant annet å bruke lav-karbon betong i stedet for tradisjonell betong.

Avtalen med Skanska gjelder 121 leiligheter. Obos ønsker å bygge rundt 600 boliger, både leiligheter og rekkehus, på Nansenløkka. For øyeblikket er 66 boliger i prosjektet til salgs.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch