Vil bygge skole og barnehage på golfbanen

Ballerudområdet i Bærum kommune ble avsatt til nytt boligområde, skole og barnehage av kommunestyret i 2015. Nå frykter medlemmene i den lokale golfklubben at planene kan rasere et populært golfanlegg.
UAKTUELT: Bærum kommune sier det er lite aktuelt å endre på plasseringen til planlagt skole og barnehage. | Foto: Frank May / NTB
UAKTUELT: Bærum kommune sier det er lite aktuelt å endre på plasseringen til planlagt skole og barnehage. | Foto: Frank May / NTB

En ny barneskole, barnehage og tilhørende friområde truer med å ta en jafs av Ballerud golfklubb, som er en populær nærklubb blant naboene fra Bekkestua og Høvik i Bærum kommune.

– Det forsvinner så mye av golfanleggets område at vi frykter for en nedleggelse. Det er vi imot uten at det finnes reelle alternative erstatningsarealer, sier styreleder Andreas Bratterud Klein i Ballerud Golfklubb til Budstikka.

Kommunens planer om skole og barnehage kan nå true nihulls-anlegget og de tilhørende treningsfasilitetene ved Høvik i Bærum. Banen som sto klar i 1992 ble anlagt midlertidig. Daglig leder i Ballerud Golflubb, Thomas Faale, er også sammen med Lars Faale grunneier av området.

I et møtereferat fra samtaler mellom Faale og administrasjonen i Bærum kommune sent i august som Budstikka refererer til, fremkommer det at Faale vurderer å legge ned både 9-hullsbanen og drivingrangen, ettersom skolen og barnehagen med de tilhørende utearealene vil ta så mye areal fra golfen at de ikke lenger anser golfanlegget som økonomisk regningssvarende. De ønsker heller ikke å utvide golfbanen mot nord, av hensyn til fremtidig boligbygging.

Budstikka skriver videre at Faale ikke har ønsket å uttale seg om saken.

Planavdelingen i kommunen skal under samme møte ha informert om at det er lite aktuelt å endre på plasseringen til planlagt skole og barnehage.

Norges Golfforbund er blant aktørene som har kommet med høringsinnspill til områdereguleringen. De viser til anleggets viktige rolle for nabolaget og som rekrutteringsanlegg. Med sine 1800 medlemmer er klubben også et av de største idrettslagene i Bærum kommune.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også