Går sammen om Jessheims mest attraktive tomt

AF Eiendom selger 50 prosent av aksjene i Gotaas Utvikling AS til Olav Thon Gruppen. Nå skal de sammen utvikle nye boliger i Jessheim sentrum.
Boligprosjektet i Gotaasalleen | Foto: Dark Arkitekter
Boligprosjektet i Gotaasalleen | Foto: Dark Arkitekter
NTB

AF Eiendom investerte i tomten i Gotaasalleen i 2018. Nå skal boligprosjektet ta ytterligere form med Olav Thon Gruppen på partnersiden.

- I AF Eiendom mener vi at gode partnerskap skaper merverdi, og vi har en tydelig strategi om partner- og entreprenørsamarbeid. Vi er glade for å kunne videreføre vårt nære samarbeid fra Engebrets Promenade med Olav Thon Gruppen til det som sannsynligvis er Jessheims mest attraktive tomt, sier Otto Christian Groth, direktør i AF Eiendom.

AF Eiendom har til nå eid 100 prosent av aksjene i Gotaas Utvikling AS, og selger 50 prosent til Thongård AS, som eies av Olav Thon Gruppen.

- Olav Thon Gruppen gleder seg til å ta fatt på et nytt samarbeidsprosjekt med AF Eiendom på Jessheim, og ser frem til å få være med på ytterligere utvikling i sentrum av Jessheim, sier Ole Christian Hallerud, visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen AS.

Det er felt K2 i utbyggingen av Gotaasalleen som nå skal ta form. Tomten ligger svært sentralt til med utsikt over Romeriksåsen, umiddelbar nærhet til sentrumskjernen, storsenteret og togstasjonen. Bebyggelsen planlegges etablert med grønne takhager og et stort indre gårdsrom med sosiale møteplasser og lokaler med utadrettet virksomhet.

Tomten har vært en av gründersuksessen Spacemakers pilotprosjekt, og er optimalisert med hensyn til sol, vind, støy og overordnet plangrep.

- Ullensaker er en satsningskommune hva nye arbeidsplasser angår, med både hovedflyplassen og Airport City på trappene, og er for oss et svært attraktivt område å utvikle nye boligprosjekter i, sier Groth.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også