EiendomsWatch

Vil bygge 80 nye boliger ved Rykkinn i Bærum

Eieren av Rykkinn kjøpesenter i Bærum ønsker å bygge boligblokker på toppen av parkeringsplassen ved kjøpesenteret.

BOLIG OVER PARKERING: De to blokkene er tenkt plassert over dagens parkeringsplass. | Foto: Lpo Arkitekter

Scala Eiendom har bedt om et oppstartsmøte med planavdelingen i Bærum kommune for å legge frem byggeforslaget, skriver Budstikka.

Ifølge lokalavisen er det snakk om blokker på mellom 4 og 6 etasjer med totalt 80 leiligheter. Blokkene skal bygges over to parkeringsetasjer.

– Vi ser for oss leiligheter i hele spekteret med ulike størrelser fra ett-/toroms til større familieleiligheter, sier eiendomssjef for Rykkinn senter, Nicolai Kiilerich i Scala Eiendom, til Budstikka.

TORG: Mellom blokkene og kjøpesenteret vil det etableres et torg. | Foto: Lpo Arkitekter
TORG: Mellom blokkene og kjøpesenteret vil det etableres et torg. | Foto: Lpo Arkitekter

Eiendommen Scala nå ønsker å bygge boliger på er i dag regulert til forretning/kontor og park. I arealplanen er området avsatt til «sentrumsformål».

I bestillingen til oppstartsmøtet skriver arkitektene at forslaget fremmer «en fremtidig situasjon der Rykkinn senter er utviklet med ny boligbebyggelse, tydeligere torgdannelser og større andel av parkeringen lagt under bakken.».

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch