EiendomsWatch

NCC om råvarepriser: – Vi har ennå ikke sett direkte effekter av dette i driften

NCC har lagt frem kvartalstall, og øker både topp- og bunnlinje.

ØKT ORDREINNGANG: NCC har hatt kraftig oppsving i ordreinngangen i det norske markedet. | Foto: NCC

NCC melder om et resultat før og etter skatt for 3. kvartal 2021 på 864 og 706 millioner svenske kroner. Samme kvartal i fjor tjente selskapet 549 og 488 millioner svenske kroner.

Driftsresultatet beløp seg til 877 millioner svenske kroner, mot 567 millioner ved samme korsvei i 2020.

– Med sterk inntjening og kontantstrøm fra entreprenørvirksomhet og eiendomssalg, fortsetter NCC å gå i positiv retning, sier administrerende direktør Tomas Carlsson i en pressemelding fra selskapet.

Salgsinntektene steg fra 12.820 millioner i fjorårets tredjekvartal, til 14.531 millioner i årets. Samtidig falt ordreinngangen fra 9.026 millioner i 3. kvartal 2020 til 8.905 millioner i 3. kvartal i år. Det er verd å merke seg at ordreinngangen til NCC hittil i 2021 ligger høyere enn den gjorde på samme tidspunkt i fjor. Carlsson beskriver ordrereserven som sunn.

– Etterspørselen er sunn i alle markeder. Vi har sett økte priser på insatsmaterialer og disrupsjon i noen forsyningskjeder, men vi har ennå ikke sett direkte effekter av dette i driften, sier Carlsson i kvartalsrapporten. 

NCC har solgt for 4.934 millioner i det norske markedet i årets ni første måneder, opp 13 millioner kroner sammenlignet med samme tidspunkt i 2020. Ordreinngangen for det norske markedet har derimot økt drastisk i løpet av de første ni månedene: Ved utgangen av september 2020 hadde NCC sikret seg en ordreinngang på 3.667 millioner kroner i det norske markedet. I løpet av den samme perioden i 2021 er ordreinngangen på 6.233 millioner kroner.

Mer fra EiendomsWatch

Tillitsvalgt i PBE: – Håper å unngå streik

50 Akademikerne-organiserte ansatte i Plan- og bygningsetaten i Oslo (PBE) kan bli tatt ut i streik dersom meklingen, som nå pågår på overtid, ikke fører frem, bekrefter Kaja Aubert i fagforeningen AFAG.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch