EiendomsWatch

Kaospiloten Moe Björnson skal utvikle Molobyen i Bodø

Breivika Utvikling i Bodø har ansatt Moe Björnson (36) som stedsutvikler for storprosjektet Molobyen.

FRA TRÆNA TIL BODØ: Kaospilot Moa Björnson (36) sier hun vil ivareta sjelen i Molobyen og utvikle den videre. | Foto: Christine Karijord

Drøye to uker etter at bystyret i Bodø godkjente områdeplanen for Molobyen har selskapet bak prosjektet ansatt en stedutvikler.

Moe Björnson kommer fra stillingen som utviklingssjef på Træna. Der har hun jobbet for å utvikle øygruppen til et livskraftig og bærekraftig lokalsamfunn.

– Jeg har også bodd i både London og København, men mest av alt i Malmö hvor jeg jobbet med byutvikling i de mest sosialt utsatte bydelene. Og omstillingen av disse områdene handlet om mennesker, det å skape kvalitet og ikke minst få folk i området med på reisen, sier Björnson i en pressemelding fra Breivika Utvikling.

Hun mener at byutvikling handler om mye mer enn selve byggene.

– Som eksempel ledet jeg et program i Malmö hvor vi tok unge jenter inn i byplanleggingen i ganske så mannsdominerte områder. Og det ble himla bra. Det er i ettertid blitt omtalt som et likestillingsprosjekt og referanse-case for utvikling av bymiljøer i Sverige. Og flere av disse jentene jobber faktisk med byutvikling i dag, forteller Björnson.

Hun sier hun nå blir med i miljøet som jobber for å skape noe nytt i Bodø.

– Jeg ønsker sjel inn i Molobyen, og vi må gjøre området Bodø-unikt. Jo flere som er med og skaper dette området, desto bedre. Jeg blir selv trigget av denne forvandlingen, og den skjer virkelig i riktig tid. Vi kan gjøre noe som kan bli en rollemodell for annen utvikling i nord, et eksempel for andre plasser, men fremfor alt skal Molobyen bli helt riktig for Bodø. 

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch