Kaospiloten Moe Björnson skal utvikle Molobyen i Bodø

Breivika Utvikling i Bodø har ansatt Moe Björnson (36) som stedsutvikler for storprosjektet Molobyen.
FRA TRÆNA TIL BODØ: Kaospilot Moa Björnson (36) sier hun vil ivareta sjelen i Molobyen og utvikle den videre. | Foto: Christine Karijord
FRA TRÆNA TIL BODØ: Kaospilot Moa Björnson (36) sier hun vil ivareta sjelen i Molobyen og utvikle den videre. | Foto: Christine Karijord

Drøye to uker etter at bystyret i Bodø godkjente områdeplanen for Molobyen har selskapet bak prosjektet ansatt en stedutvikler.

Moe Björnson kommer fra stillingen som utviklingssjef på Træna. Der har hun jobbet for å utvikle øygruppen til et livskraftig og bærekraftig lokalsamfunn.

– Jeg har også bodd i både London og København, men mest av alt i Malmö hvor jeg jobbet med byutvikling i de mest sosialt utsatte bydelene. Og omstillingen av disse områdene handlet om mennesker, det å skape kvalitet og ikke minst få folk i området med på reisen, sier Björnson i en pressemelding fra Breivika Utvikling.

Hun mener at byutvikling handler om mye mer enn selve byggene.

– Som eksempel ledet jeg et program i Malmö hvor vi tok unge jenter inn i byplanleggingen i ganske så mannsdominerte områder. Og det ble himla bra. Det er i ettertid blitt omtalt som et likestillingsprosjekt og referanse-case for utvikling av bymiljøer i Sverige. Og flere av disse jentene jobber faktisk med byutvikling i dag, forteller Björnson.

Hun sier hun nå blir med i miljøet som jobber for å skape noe nytt i Bodø.

– Jeg ønsker sjel inn i Molobyen, og vi må gjøre området Bodø-unikt. Jo flere som er med og skaper dette området, desto bedre. Jeg blir selv trigget av denne forvandlingen, og den skjer virkelig i riktig tid. Vi kan gjøre noe som kan bli en rollemodell for annen utvikling i nord, et eksempel for andre plasser, men fremfor alt skal Molobyen bli helt riktig for Bodø. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo