Kaospiloten Moe Björnson skal utvikle Molobyen i Bodø

Breivika Utvikling i Bodø har ansatt Moe Björnson (36) som stedsutvikler for storprosjektet Molobyen.
FRA TRÆNA TIL BODØ: Kaospilot Moa Björnson (36) sier hun vil ivareta sjelen i Molobyen og utvikle den videre. | Foto: Christine Karijord
FRA TRÆNA TIL BODØ: Kaospilot Moa Björnson (36) sier hun vil ivareta sjelen i Molobyen og utvikle den videre. | Foto: Christine Karijord

Drøye to uker etter at bystyret i Bodø godkjente områdeplanen for Molobyen har selskapet bak prosjektet ansatt en stedutvikler.

Moe Björnson kommer fra stillingen som utviklingssjef på Træna. Der har hun jobbet for å utvikle øygruppen til et livskraftig og bærekraftig lokalsamfunn.

– Jeg har også bodd i både London og København, men mest av alt i Malmö hvor jeg jobbet med byutvikling i de mest sosialt utsatte bydelene. Og omstillingen av disse områdene handlet om mennesker, det å skape kvalitet og ikke minst få folk i området med på reisen, sier Björnson i en pressemelding fra Breivika Utvikling.

Hun mener at byutvikling handler om mye mer enn selve byggene.

– Som eksempel ledet jeg et program i Malmö hvor vi tok unge jenter inn i byplanleggingen i ganske så mannsdominerte områder. Og det ble himla bra. Det er i ettertid blitt omtalt som et likestillingsprosjekt og referanse-case for utvikling av bymiljøer i Sverige. Og flere av disse jentene jobber faktisk med byutvikling i dag, forteller Björnson.

Hun sier hun nå blir med i miljøet som jobber for å skape noe nytt i Bodø.

– Jeg ønsker sjel inn i Molobyen, og vi må gjøre området Bodø-unikt. Jo flere som er med og skaper dette området, desto bedre. Jeg blir selv trigget av denne forvandlingen, og den skjer virkelig i riktig tid. Vi kan gjøre noe som kan bli en rollemodell for annen utvikling i nord, et eksempel for andre plasser, men fremfor alt skal Molobyen bli helt riktig for Bodø. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også