Gründer hentet over 100 millioner kroner for å satse på studentboliger

Gründeren og den tidligere aksjemegleren Johan Rasting sikter på minst 10.000 leieforhold med studenter i 2026.
SATSER PÅ STUDENTER: Johan Rasting ønsker å bygge studentboliger med plass til 10.000 leieforhold. | Foto: Bo Coliving
SATSER PÅ STUDENTER: Johan Rasting ønsker å bygge studentboliger med plass til 10.000 leieforhold. | Foto: Bo Coliving

Snaue to år etter etableringen har selskapet Bo Coliving signert leieavtaler med til sammen 500 leietakere i Tønsberg, Bergen, Horten, Skien, Larvik, Porsgrunn, Bø i Telemark og Fredrikstad.

I første omgang sikter selskapet på å få etablert minimum 2000 leieforhold. Hvis alt går etter planen vil vi klare dette allerede i løpet av neste år, sier gründer og daglig leder Johan Rasting i en pressemelding.

Han forteller at den langsiktige ambisjonen er å bli landets største og beste på studentboliger med minst 10.000 leieforhold i 2026. Bo Coliving skal både eie, utvikle og drifte leieboligene.

– Offentlige studentboliger er bra, men det er for få av dem. I det private utleiemarkedet er studentene en undervurdert og oversett gruppe. De oppfører seg, betaler leien i tide, men har ikke fått tilpassede boløsninger. Vi ser på dette som en ledig posisjon i markedet, sier Rasting. 

Før Rasting startet Bo Coliving jobbet han som aksjemegler i DNB Markets. Erfaringene fra den jobben kom til nytte når han har hentet inn totalt 110 millioner kroner til Bo Coliving, uten hjelp fra meglerhus.

Blant investorene som er på eiersiden i Bo Coliving er gründerne av Spacemaker, Adolfsen-brødrene, to av partnerne i gründerfabrikken Askeladden og investor Kjetil Holta.

– Investorene oppfatter konseptet og responsen har vært god. De siste 60 millionene kom inn i august. Trolig vil vi også hente mer penger for å muliggjøre den kapitalintensive veksten som venter, sier Rasing i pressemeldingen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også