EiendomsWatch

SiO starter byggingen av sitt største prosjekt i nyere tid

Studentsamskipnaden i Oslo, SiO, skal bygge 503 nye leiligheter i Kringsjå studentby. Nå er kontrakten med entreprenøren signert.

Foto: Google Maps og LMR Arkitektur

– Jeg er veldig stolt av at vi nå skal sette i gang med det som vil være SiOs største pågående boligprosjekt. Med dette prosjektet vil vi fortsette å utvikle Kringsjå til Norges største og beste studentby, sier administrerende direktør Andreas Eskelund i SiO i en pressemelding.

Prosjektet som nå skal realiseres har et bruttoareal på 27.000 kvadratmeter.

Totalt skal det bygges 503 leiligheter fordelt på syv bygg. Det dreier seg om 95 familieleiligheter og 408 ett-romsleiligheter. Prosjektet er det tredje byggetrinnet av fire i fornyelsen og utvidelsen av Kringsjå studentby. Dette er det største boligprosjektet i SiO i nyere tid. 

Prosjektet er tegnet av LMR arkitektur.

Ifølge pressemeldingen har avtalen med entreprenøren, Ove Skår AS, en kontraktsverdi på 725 millioner kroner. Byggestart er planlgt vinteren 2022, og de første boligene skal være være innflytningsklare mot slutten av 2023. Prosjektet skal etter planen være ferdigstilt i 2025.

Mer fra EiendomsWatch

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch