EiendomsWatch

Citycon vil bygge 220 leiligheter på Linderud

Citycons arkitekter jobber med et forslag til ny reguleringsplan for området rundt Linderud senter.

FLYTTER BILER: Parkeringsplasser skal byttes ut med torg og gågater. | Foto: Illustrasjon fra Mad Arkitekter

– Vi mener løsningen ligger i å transformere Linderud fra senter til sentrum.

Slik oppsummer kommersiell direktør Håkon Tuv Dalland i Citycon selskapets planer i en pressemelding. Han sier at selskapet ønsker å få til en bymessig utvikling av området, blant annet via etableringen av et bydelstorg.

Ifølge meldingen ønsker Citycon å bygge tre «åpne bykvartaler som omkranser hvert sitt gårdsrom». Totalt skal disse kvartalene rommer 220 leiligheter og næringseiendom på til sammen 23.000 kvadratmeter. Næringsbiten vil bestå av offentlige og private tjenester, kontor og publikumsrettet næringsvirksomhet som kafeer og restauranter.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: SAMME STØRRELSE: Senterets volum beholdes i hovedsak uendret. Taket på senteret kompletteres med påbygg i én til to etasjer.
Foto: SAMME STØRRELSE: Senterets volum beholdes i hovedsak uendret. Taket på senteret kompletteres med påbygg i én til to etasjer.
Prosjektet innebærer at parkering og varelevering blir flyttet under bakken.

Citycon skriver at selskaps ambisjon er å sende inn planforslaget til behandling i løpet av våren 2022. Arkitekter for prosjektet er Mad.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch