Obos og AF Gruppen går inn med 10 millioner i start-up-en Parqio

Parqio har laget det de mener er en fremtidsrettet løsning for administrasjon av garasjer. – Obos ser på å ta det i bruk på mange nyboligprosjekter, sier direktør Ingunn Andersen Randa.
SATSER PÅ STARTUP: Obos-direktør Ingunn Andersen Randa har tro på Parqio. | Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
SATSER PÅ STARTUP: Obos-direktør Ingunn Andersen Randa har tro på Parqio. | Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Da startupen Parqio så dagens lys i 2019 tok de tak i en hittil uløst oppgave – å skape en digital og fremtidsrettet løsning for administrasjon av garasjer i sameier, borettslag, næringsbygg, og industribygg.

To år senere har selskapet betydelig vekst og flere boligprosjekter på kundelisten, og får nå med seg Obos og AF Gruppen på eiersiden gjennom Construct Venture og Obos Oppstart.

– Til sammen investerer Construct Venture og Obos 10 millioner, hvorav seks millioner kommer direkte fra Obos Oppstart, sier konserndirektør Ingunn Andersen Randa i Obos til EiendomsWatch.

Hun vi imidlertid ikke si noe om hvor stor eierandel de nye eierne får:

– Så langt har partene vært enig om å ikke kommunisere prising og eierandeler, sier Andersen Randa.

Forenkler hverdagen

Løsningen lar brukere og sameier sømløst åpne garasjeporter via kamera eller en spesialutviklet app.

– Gjennom Obos Oppstart ønsker vi å investere i bærekraftige selskap som bidrar til å digitalisere bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen til fordel for våre medlemmer og kunder, sier Andersen Randa i en pressemelding.

Hun sier Obos har stor tro på at Parqio sin teknologi vil kunne føre til bedre utnyttelse av garasjeanlegget, særlig i storbyene der parkering er en knapphetsfaktor.

– Løsningen som er i markedet nå, forenkler styret eller forvalteren sin administrasjon av garasjen. Videre forenkles det med at fjernkontrollen erstattes med en app på mobilen, sier Andersen Randa.

Ser økende interesse

– Hvor stor utbredelse tror du Parqios løsning vil få i deres prosjekter?

– Vi har allerede en ti-talls boligselskaper som er kunder av Parqio, og vi ser at interessen er økende og tror dette kommer. Vi er spente på å følge utbredelsen, og tror den blir størst i sentrale strøk der parkering er en knapphetsfaktor. Obos ser på å ta det i bruk på mange nyboligprosjekter, og der har Obos Fornebu kommet lengst, sier Obos-direktøren til EiendomsWatch.

– På lang sikt kan erfaring og datainnsamling gjøre at vi vet mer om hvordan kundene bruker garasjen og hva de vil ha der. Her er vi nysgjerrige, kanskje garasjeanlegg kan utformes annerledes for å være mer relevant for beboerne og nærmiljøet, sier hun.

– Har gode erfaringer

Jan Fossgård, direktør i Obos- og AF-eide Construct Venture, sier i pressemeldingen at de har testet ut løsningen i flere AF- og Obos-prosjekter, med stort hell.

– Brukervennligheten, potensialet og fremtidsambisjonene til Parqio passer godt inn i vår felles portefølje av oppstartsselskaper, og vi gleder oss til å følge selskapet videre og støtte videreutviklingen av produktet, sier Fossgård.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også