Eiendomsmegler 1 BV får smekk av Finanstilsynet

Finanstilsynet har avdekket flere brudd på Eiendomsmegler 1 BVs plikter etter hvitvaskingsregelverket og har ilagt selskapet et overtredelsesgebyr.
FÅR SMEKK: Ola Amundsen Daglig leder hos Eiendomsmegler 1 BV og Morten Baltzersen, finanstilsynsdirektør | Foto: Eiendomsmegler 1 BV og CF-Wesenberg
FÅR SMEKK: Ola Amundsen Daglig leder hos Eiendomsmegler 1 BV og Morten Baltzersen, finanstilsynsdirektør | Foto: Eiendomsmegler 1 BV og CF-Wesenberg

Finanstilsynet har gjennomført tilsyn hos Eiendomsmegler 1 BV.

Temaet for tilsynet var foretakets etterlevelse av hvitvaskingsregelverket. Tilsynet avdekket flere brudd på foretakets plikter etter hvitvaskingsregelverket, herunder knyttet til risikovurdering og rutiner. Tilsynet avdekket også brudd på regelverket i oppdragsgjennomføringen. Finanstilsynet har ilagt et overtredelsesgebyr på 300.000 kroner, skriver tilsynet på sine hjemmesider.

«Foretaket har hatt mangelfulle risikovurderinger, rutiner, internkontroll, opplæring og har sviktet ved gjennomføringen av kundetiltak og overholdelse av rapporteringsplikt og gjennomføringsforbud i enkeltsaker. Overtredelsene har skjedd på områder hvor overtredelsesgebyr kan ilegges», heter det i brevet.

Eiendomsmeglingsforetak må ifølge tilsynet forventes å ha rutiner og gjennomføre systematiske tiltak for å kunne oppfylle de regulatoriske kravene de er underlagt og rutiner.

Vedtaket kan påklages innen tre uker etter at vedtaket er mottatt.

I det siste har Finanstilsynet gjennomført flere tilsyn som har resultert i overtredelsesgebyr.

Les mer her:

Finanstilsynet bøtelegger oppgjørskontoret til Obos

Over halvparten av de kontrollerte meglerforetakene bøtelagt for regelbrudd

Ny eiendomsmegler bøtelegges for brudd for hvitvaskingsreglene

Eiendomsmegler får bot fra Finanstilsynet: – Det er krevende å etterleve alle krav 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også