EiendomsWatch

Vil konvertere nedslitt hotell til boliger – nå er arkitekt valgt

Dark Arkitekter har vunnet oppdraget med å prosjektere boligprosjektet i Sarpsborg sentrum.

IKKE HELT GRAND: Det er lenge siden glansdagene til Grand Hotel i Sarpsborg. Nå går det mot riving av bygget. Til høyre ser vi illustrasjon av skissen for ny løsning. | Foto: Google Street View og illustrasjon fra Dark Arkitekter

Fire år etter at Terje Andersen og Jan Petter Andersen med familier sikret seg det gamle hotellbygget i Sarpsborg for 6 millioner kroner, starter nå prosjekteringen og arbeidet med detaljreguleringen av det som kan bli 44 nye leiligheter.

Det er Dark Arkitekter fra Fredrikstad som har vunnet parallelloppdraget med sitt konkurranseforslag. Planene er å rive det gamle hotellbygget og erstatte det med 3 bygninger. I tillegg vil et nabobygg på eiendommen, Glengsgata 24, bevares.

Eiendommen eies gjennom selskapet Grand Terrasse der Terje Andersen er styreforman.

– Bygningen er noe historisk for byen, men den er i svært dårlig forfatning. Ved å erstatte det gamle hotellet med bolig og nye næringsarealer håper vi nå å kunne gi hele området et løft, sier Andersen i en pressemelding sendt ut av Dark Arkitekter.

Daglig leder i Dark Arkitekter i Fredrikstad, Gjermund Wibe, sier i den samme meldingen at man nå ser frem til å videreutvikle prosjektet. Arkitektselskapet vil nå sende sitt planinitiativ til kommunen.

Siden kjøpet tilbake i 2018 har den nevnte Andersen-familien fått flere eiere inn i Grand Terrasse AS. Selskapet eies nå også av Junfeng Dai, en investor fra Fredrikstad, og det lokale eiendomsselskapet PB Gruppen med Rino, Tomas og David Rostad som hovedeiere.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch