Rekordinteresse: Solgte 56 leiligheter på få dager

Verken megleren eller utbyggeren har noen gang opplevd en tilsvarende interesse som for Vannkunsten Syd i Bjørvika. I løpet av få dager var alle 56 leilighetene i første salgstrinn solgt.

– Interessen for leiligheter i Bjørvika har alltid vært stor, og hele tiden økende. Men vi har aldri opplevd en tilsvarende interesse som det vi nå har hatt med Vannkunsten Syd, sier Karl Jon Sørli, prosjektsjef i OSU, som står bak mye av utbyggingen i Bjørvika.

Vannkunsten Syd består av fem hus i tre forskjellige høyder, og er fullstendig dekket av norsk skifer. De totalt 91 leiligheter er omgitt av vannspeil og små kanaler. Så og si ingen av leilighetene er like. Noen går over to plan, med stor takhøyde i deler av leiligheten. Andre har privat utgang til vannkanten fra balkongen, med egen brygge. Boligprosjektet vil stå ferdig i 2025.

Før salgsstart hadde flere tusen meldt seg som interessenter i boligprosjektet. Totalt hadde det kommet inn 110 bud på 56 leiligheter, da budfristen gikk ut 15. mars kl. 12.00.

– Tilbakemeldingen fra kjøperne er at det er høye priser, men at prosjektet er så unikt at de er villig til å strekke seg langt. De har falt for både beliggenheten, arkitekturen og interiørløsningene. Det viser at det lønner seg å utvikle kvalitetsprosjekter, både når det gjelder særegen arkitektur og materialbruk. Det er også mange forskjellige typer leiligheter, både i stil og størrelse, slik at flere skal kunne finne sin drømmebolig, sier Sørli.

De 56 boligene ble lagt ut til en samlet pris på 760 millioner kroner, med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 175 000 kroner. Den dyreste leiligheten gikk for 37,5 millioner kroner, som er den høyeste summen OSU har fått for en leilighet i Bjørvika. En av leilighetene endte opp med en kvadratmeterpris på 290 000 kroner, som er det høyeste som OSU noen gang har oppnådd på en enkeltbolig.

Hovedmegler Per Henrik Rolfsen i Røisland & Co har nå holdt på med budrunder i én uke.
– Interessen har vært formidabel og helt unik, og etterspørselen var tydelig høyere enn tilbudet. På enkelte boliger har det vært hele ti budgivere, så prosessen har tatt litt tid. Nå er alle 56 leilighetene solgt. Kun 12 boliger gikk til listepris. Kjøperne er stort sett folk som kjøper for å bo selv. De fleste er fra Oslo, og er i alderen mellom 30 og 60 år, sier Rolfsen.

Nå gjenstår ett salgstrinn med 35 leiligheter. Når dette legges ut i markedet er fortsatt ikke bestemt.

Vannkunsten Syd utvikles av OSU, som står bak 380 000 kvm av det totale utbyggingsvolumet i Bjørvika. Totalt skal OSU bygge cirka 880 leiligheter og 15 000 kvadratmeter næringsareal i Bjørvika frem mot ferdigstillelse i 2027.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også