Bo Coliving kjøper eiendom for rundt 350 millioner i Ålesund

Bo Coliving kjøper tre eiendommer i Ålesund og driftsselskapet Allrom. Selskapet har nå 1500 rom i utleieporteføljen.
KJØPER MER: Daglig leder Johan Rasting i Bo Coliving nærmer seg målet om 2000 utleie rom innen utgangen av 2022. | Foto: Bo Coliving
KJØPER MER: Daglig leder Johan Rasting i Bo Coliving nærmer seg målet om 2000 utleie rom innen utgangen av 2022. | Foto: Bo Coliving

Norges største tilbyder av private studentboliger, Bo Coliving, vokser videre. Etter cirka to år drift tilbyr nå selskapet 1500 rom i ti norske byer.

– Vi ser hele tiden etter eiendommer og konsepter som passer vår profil. Og med kunnskapen og erfaringen vi nå har samlet, posisjonerer vi oss enda sterkere mot målet om å bli landets største tilbyder av private studentboliger, sier daglig leder Johan Rasting i Bo Coliving i en pressemelding.

Selskapets siste investering er altså i Ålesund. Her kjøper Bo Coliving driftsselskapet Allrom og eiendomsselskapet North Property. Sistnevnte eier en høyblokk i Sjømannsvegen 1D, en tidligere sykehusblokk i Åsebøen 3 og det tidligere kommunehuset i Borgund i Katevågen 2.

Bo Colivings rådgiver i kjøpet har vært Arctic Securities

125 millioner i leieinntekt

De ansatte i Allrom blir med videre, og Leif Martin Klakken, daglig leder i North Property, går inn i selskapets ledergruppe som COO.

Etter oppkjøpet anslår Rasting de årlige leieinntektene til Bo Coliving å være på 125 millioner korner. Verdien av eiendomsporteføljen anslås til å være over 1,7 milliarder kroner.

Vil hente mer penger

Bo Coliving gjennomførte nylig en emisjon der det ble trykket aksjer for i overkant av 250 millioner kroner, inkludert vederlagsaksjer. Ifølge pressemeldingen planlegger selskapet nå en ny emisjon.

– I takt med den økende interessen for segmentet har vi opplevd økende interesse fra potensielle investorer, både nasjonale og større internasjonale eiendomsinvestorer. Derfor er vi nå i gang med planleggingen, og målet er å gjennomføre en ny og større emisjon i løpet av dette kvartalet, sier Rasting.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan

Les også

FØR OG ETTER: Prosjektet før og etter behandlingen av PBE som medførte en redusering i antall etasjer. Selv om etaten er fortsatt ikke tilfreds med det arkitektoniske uttrykket, har de gitt tommel opp. | Foto: Lillestrøm Arkitekter

Obos og Nordr får tommel opp av PBE på Løren

For abonnenter

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan