Campus Voll kjøper Voll studentby av Frost Eiendom

Konsortiet Union Real Estate Fund III, Traaseth Property og Spleisemark Campus står bak selskapet Campus Voll som har sikret seg studentbyen i Trondheim. Frost Eiendom er selger etter å ha videreutviklet studentbyen siden 2008.
ØKER PORTEFØLJEN: Investeringen i Voll studentby er den andre i studentboligsegmentet for Unions value add-fond og den tredje for Traaseth Property. | Foto: Pangea Property Partners
ØKER PORTEFØLJEN: Investeringen i Voll studentby er den andre i studentboligsegmentet for Unions value add-fond og den tredje for Traaseth Property. | Foto: Pangea Property Partners

– Vi gleder oss over å øke fotavtrykket i Trondheim, og med denne investeringen øke antall enheter under forvaltning til over 930. Vårt fokus er å tilby trygge, moderne og sosiale boforhold til studentene. Frost har utviklet Voll til en attraktiv studentby, og sammen med Traaseth Property skal vi videreføre forvaltningen og sørge for å bevare dagens gode studentmiljø, sier daglig leder i Union Eiendomskapital, Lars Even Moe, i en pressemelding.

Dette er det andre kjøpet innenfor studentboliger i Trondheim for konsortiet, som i fjor ervervet studentboligkomplekset 360 Campus.

Frost styrker utviklingsplanene i Trondheim

Voll Studentby har adresse Vegamot 1, og ligger på Moholt i Trondheim, cirka tre kilometer og ti minutter med kollektivtransport fra NTNU Gløshaugen.

At eiendommen har umiddelbar nærhet til busstopp, dagligvarebutikk, treningsstudio og marka gjør beliggenheten ettertraktet for studenter.

– Vi har forvaltet og utviklet studentbyen de siste 14 årene, og vi er veldig fornøyde med å få inn en profesjonell kjøper med betydelig kompetanse innenfor segmentet. Salget vil sette oss i stand til å utføre et skikkelig områdeløft på Tempe, samt tilby nye utleieboliger og flere Leie-før-eie-boliger. Vi jobber med reguleringsplaner for 1200 nye boliger og flere næringsbygg i Trondheim, sier Strategi- og utviklingsdirektør i Frost Eiendom, Rune Pedersen.

Voll Studentby består av 698 enheter fordelt over rundt 15.000 kvadratmeter. Eiendomsmassen er oppført i hhv. 1998/2000 og 2015.

Studentbyen som historisk har hatt lange ventelister, har en gjennomgående moderne standard med effektive planløsninger og hyggelige fellesarealer.

Et tomteareal på cirka 12 mål muliggjør også ytterligere utvikling av eiendommen på sikt.

Voksende segment

Investeringen er den andre i studentboligsegmentet for Unions value add-fond og den tredje for Traaseth Property.

Konsortiet har ambisjoner om å vokse ytterligere innenfor segmentet om de riktige mulighetene og samarbeidspartnere byr seg.

– Vi er takknemlige for at Frost Eiendom har gitt oss tillitten til å videreutvikle Voll. Ambisjonen vår er å etablere et ledende og rendyrket studentboligselskap i Norge. I vår portefølje eier og drifter vi studentboliger flere steder i Norge som danner et godt grunnlag for videre vekst, sier Martin Traaseth, Investeringsdirektør i Traaseth Property.

Pangea Project Finance har vært tilrettelegger og Norion Næringsmegling megler i transaksjonen. Wikborg Rein har vært juridisk rådgiver for kjøper og Deloitte har vært juridisk rådgiver for selger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også