EiendomsWatch

Kraftig børsfall for Heimstaden

Aksjekursen til Ivar Tollefsens Heimstaden fikk en hard nedtur torsdag. Fredag fortsetter fallet.

TREFFES AV HØYERE RENTE: Stigende renter påvirker børskursen til Ivar Tollefsens Heimstaden. | Foto: Heimstaden

Ivar Tollefsens boligselskap Heimstaden er delvis børsnotert gjennom de såkalte preferanseaksjene i selskapet. Dette er aksjer som har fortrinnsrett på utbytter fra selskapet.

Preferanseaksjene er børsnotert i Stockholm, og torsdag falt verdien av disse aksjene med 17 prosent. Ser man junimåned samlet, er børsfallet på 34 prosent. Fredag startet aksjen med videre fall, før den hentet seg inn igjen like før lunsjtid.

Finansavisen skriver fredag om hvordan Heimstadens også får hard medfart i obligasjonsmarkedet. Selskapet har et obligasjonslån på 350 millioner kroner som forfaller i 2024. Ifølge Finansavisen omsettes nå denne obligasjonen til en kurs på 83.

– I Heimstaden handler dette om at investorer vil ha mer betalt for å ta risiko i eiendom. Eiendom er blitt en dårligere aktivaklasse nå enn for et år siden, og det skal de ha bedre betalt for. Det er naturlig, sier kredittstrateg Thomas Eitzen i SEB til Finansavisen.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch