EiendomsWatch

Obos klar for bygging av grønn landsby

Byggestart for prosjektet Furuset Urban Village i Oslo er satt til 2023. Obos vant kampen om tomten.

FORNØYDE: Fra venstre: Prosjektleder i Obos Hanne Løvbrøtte, byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen og konserndirektør i Obos Arne Baumann. | Foto: Ida Rydeng, Oslo kommune

Det er endelig klart for grønn landsby på Furuset i Oslo, skriver Obos og Oslo kommune i en felles pressemelding.

Prosjektet Furuset Urban Village skal vise en ny retning på hvordan folk ønsker å bo. Det blir flere sosiale møteplasser som skal legge til rette for et sosialt naboskap, det er mulighet for egen leilighet eller bofellesskap og prosjektet gir muligheter for en billigere inngangsbillett til boligmarkedet.

I tillegg ligger Furuset Urban Village ifølge meldingen helt i front på miljø og klima, både med materialbruk og energieffektivitet, og regnes som et internasjonalt forbildeprosjekt.

Oslo kommune lyste ut den internasjonale konkurransen «Reinventing Cities» i 2018, og Obos med sitt team vant konkurransen på tomten på Furuset. Oslo bystyre vedtok nylig å selge tomten til Obos, slik at prosjektet kan realiseres. Byggestart er planlagt i 2023.

– Gjennom denne konkurransen ser man hvordan kommuner og boligutviklere sammen kan bidra til nyskapende boligprosjekter, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen i meldingen.

SLIK KAN DET BLI: Furuset Urban Village slik arkitekten foreslår. | Foto: LPO Arkitekter
SLIK KAN DET BLI: Furuset Urban Village slik arkitekten foreslår. | Foto: LPO Arkitekter

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch