EiendomsWatch

Vestaksen betalte over 400 millioner for tomt i Drammen

Nå er det avslørt hva Vestaksen Eiendom betalte for eiendommen der Vajda-Papir Scandinavia har sin papirfabrikk ved Drammenelva.

TREVIRKET: Prosjektet er på cirka 50 mål. Området har en flott beliggenhet langs elvebredden, med ærverdige Gulskogen gård som nærmeste nabo. | Foto: Vestaksen

Vestaksen Eiendom betalte over 400 millioner kroner for tomten nedenfor Gulsgården gård, langs Drammenselva. Det skriver Drammens Tidende, som viser til årsregnskapene til både kjøper Vestaksen Eiendom og selgeren Sundland-Eker Papirfabrikk (nå Vajda-Papir Scandinavia) for 2021.

Kjøpet ble kjent i januar 2020, mens transaksjonen ble gjennomført 30. juni 2021. Den gangen ville verken selger eller kjøper ut med kjøpesummen. Vestaksen Eiendom eies av Terje Stykket (60 prosent) og Rune Isachsen (40 prosent).

Vajda-Papir Scandinavia, holder til på en av de mest attraktive tomtene langs Drammenselva. Planen er å bygge 800–900 boliger på området kalt Trevirket.

I årsregnskapet for 2021 har Vajda-Papir Scandinavia, kontrollert av Attila Vajda fra Ungarn, bokført salget med en gevinst på 406,4 millioner kroner, mens i regnskapet til Vestaksen Eiendom har Sunland-Eker Eiendom en bokført verdi på 409,7 millioner kroner.

– Vi har som policy å ikke gi kommentarer til noter i regnskapene, sier Carl Brynjulfsen, daglig leder i Vestaksen Eiendom, på spørsmål om hva den reelle kjøpsprisen er, til Drammens Tidende.

I forbindelse med avtalen ble det inngått en selgerkreditt på 294,8 millioner kroner.

Les også:

Kommunedelplan på høring: Den nye bydelen skal huse 5000 drammensere

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch