EiendomsWatch

Norsk Takst ber politikerne stramme til

Administrerende direktør i Norsk Takst, Daniel Ø. Helgesen, ønsker å heve bunnivået blant norske takstmenn, og ber politikerne finne frem forslaget som ble lagt i skuffen og ikke tatt med videre da den nye avhendingsloven ble vedtatt.

ØNSKER KOMPETANSEHEVING: Administrerende direktør i Norsk Takst, Daniel Ø. Helgesen, ønsker økte minstekrav til kompetanse. blant takstmenn. | Foto: Norsk takst / Nicolas Tourrenc.

Hvem som helst kan kalle seg bygningssakkyndig og utarbeide en takst. Daniel Helgesen i Norsk Takst ber myndighetene regulere minstekravene til kompetanse, og har søkt fagskolestatus for et eget studium innen tilstandsvurdering.

– Det vi ønsker er at det offentlige skal regulere minstekravene til kompetanse. Om det innebærer en egen utdanning eller ikke, er det viktig at det settes minstekrav som er tilstrekkelig til å gi en høy faglig standard og øke attraktivitet slik at det kommer flinke folk inn i bransjen. Til syvende og sist handler dette om at vi skal bidra til en tryggere bolighandel og sørge for de som lager disse rapportene, som tross alt er ganske komplekse, er flinke nok, sier Daniel Ø. Helgesen til EiendomsWatch.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch