EiendomsWatch

Økning i leieinntektene for Heimstaden

Heimstadens driftsresultat økte fra 1,3 milliarder i fjorårets andre kvartal til 2,1 milliarder kroner i årets. I dette tidsrommet bedret netto driftsmargin seg fra 64,0 prosent til 64,3 prosent.

ØKER: I løpet av andre kvartal har Ivar Tollefsen-selskapet Heimstaden, gjennom det deleide datterselskapet Heimstaden Bostad, kjøpt 3100 leiligheter. | Foto: Heimstaden

Heimstaden melder om leieinntekter på 3,3 milliarder svenske kroner i andre kvartal 2022, opp fra 3,2 milliarder samme periode året før. Selskapet fikk et resultat på 631 millioner svenske kroner i andre kvartal 2022, mot 4,5 milliarder samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet økte fra 1,3 milliarder til 2,1 milliarder kroner. Netto driftsmargin bedret seg fra 64,0 prosent i andre kvartal 2021 til 64,3 prosent i årets andre kvartal.

– Til tross for volatilitet i kapitalmarkedene leverer vi sterke finansielle og operasjonelle resultater. Rekordhøyt belegg kombinert med inflasjonsjusterte leieinntekter er viktige årsaker til dette. Som største aksjonær i Heimstaden Bostad drar vi nytte av de styrkede finansielle systemet som backer det vellykkede hybrid-tilbakekjøpet og aksjeutstedelsen, sier finansdirektør Arve Regland i en pressemelding fra selskapet.

Høy utleiegrad

Utleiegraden holdt seg uendret fra første kvartal på 98,5 prosent, og er opp fra 97,6 prosent ved samme korsvei i fjor.

Netto LTV, som var 41,2 i andre kvartal i fjor og 48,5 i årets første kvartal, opplyses å være 50,5 prosent.

Fair value justert opp 4,3 milliarder

Porteføljens fair value oppgis til 342 milliarder svenske kroner, og FV per kvadratmeter er 31.136 kroner.

Fair value-justeringene er på 4,3 milliarder svenske kroner.

Øker i Tyskland, Finland og Danmark

I løpet av kvartalet har Heimstaden etablert et JV med den danske utvikleren Stadt A/S for et boligprosjekt på 3000 enheter i Aarhus-området.

Det er også utstedt en obligasjon på 500 millioner svenske kroner som er benyttet for å tilbakebetale en brofasilitet med samme beløp.

Heimstaden solgte Country Management-organisasjonen til Heimstaden Bostad i juli.

Management-avtalen selskapet har med Heimstaden Bostad ble samme måned forlenget til 2047.

Heimstaden Bostad kjøpte 1091 boliger i Tyskland og 2009 boliger i Finland.

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch