EiendomsWatch

DNB Eiendom ser roligere visninger – NEF er bekymret etter nytt rentehopp

Norges Bank venter at høyere renter vil bidra til at boligprisene faller neste år. – Økt rente har enda ikke satt noe stort preg på boligmarkedet, sier DNB Eiendom-sjef Renate Sørestrand-Hansen. NEF-sjef Carl O. Geving er alvorlig bekymret for konsekvensene av det han kaller aggressiv pengepolitikk.

ETTER RENTEDOMMEN: Administrerende direktør Renate Sørestrand-Hansen i DNB Eiendom ser utflating i boligmarkedet, mens NEF-sjef Carl O. Geving frykter at Norges Bank bruke for sterke virkemidler. | Foto: DNB og Torstein Bøe / NTB. Collage: EiendomsWatch

Høy etterspørsel og få usolgte boliger har bidratt til å holde boligprisveksten oppe i første halvdel i år, men prisveksten avtok i sommer. Norges Bank venter at høyere renter vil bidra til at boligprisene faller neste år, før de tar seg noe opp igjen utover i prognoseperioden, skriver sentralbanken i sin ferske pengepolitiske rapport, som tar for seg perioden frem til og med 2025.

Anslagene for boligprisene er nedjustert sammenlignet med forrige rapport. Rapporten ble sluppet i forbindelse med at Norges Bank har besluttet å heve styringsrenta med 0,50 prosentpoeng til 2,25 prosent.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch