EiendomsWatch

Tror ikke rentehoppet biter på boligprisene

De aller fleste økonomer og Norges Bank venter et boligprisfall neste år. Grethe Meier i Privatmegleren tror boligprisene vil fortsette å øke til tross for nok en renteheving torsdag.

OPPGANG: Sesongkorrikert var boligprisene opp 0,6 prosent i august.. Adm. direktør i Privatmegleren, Grethe Meier, tror ikke et rentehopp på 0,5 prosent er nok til å stagge prisveksten. | Foto: Johnny Vaet Nordskog

– Alle tenker nok at jeg gråter for min syke mor. Men det er verdt å huske at mange økonomer forventet en kollaps i boligmarkedet lenge før sommeren. Nå ser vi hva som har skjedd, sier administrerende direktør Grete Meier i Privatmegleren til E24.no.

Hun viser til at arbeidsledigheten lav og rentene på et akseptabelt nivå for de fleste.

Grethe Meier tror ikke rentehevingen vil påvirke boligprisene i nevneverdig grad. Selv hadde hun foretrukket at sentralbanksjef Ida Wolden Bache slo til enda hardere.

– Jeg hadde ønsket meg at Norges Bank økte renten med 0,75 prosent. Jeg tror vi ville vært tjent med en rask hestekur for å få ned forbruket og prisveksten, enn å dra dette ut i tid, sier hun.

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch