Madison inn med 310 millioner: I partnerskap med Carucel for å ta ledende rolle som boligutleier i Oslo

Carl-Erik Krefting-selskapet Carucel Eiendom går sammen med Madison for å ta en ledende posisjon i boligutleiemarkedet i Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

I desember i fjor kjøpte Carucel en portefølje på 20 boligeiendommer i Oslo. Carucel Living-segmentet vil omfatte 14 av disse eiendommene, samt seks av Carucels øvrige eiendommer. Porteføljen har ifølge Carucel høy kvalitet, og er egnet til å skape en kritisk masse for Carucel Living-konseptet, samt å tjene som en solid plattform for videre vekst og utvikling.

I forbindelse med dannelsen av Carucel Living, inngår Carucel Eiendom et nytt aksjepartnerskap med Madison International Realty.

«Carucel har et nært forhold til Madison gjennom det pågående partnerskapet i Oslo Bay, og er glad for å ha muligheten til å utvide dette gjensidig fordelaktige samarbeidet til Carucel Living», heter det i børsmeldingen der selskapet kunngjør satsingen.

Madison inn med 310 millioner kroner

Første fase av egenkapitaltransaksjonen innebærer et sekundærsalg på rundt 30 prosent av aksjene i det nyopprettede selskapet som eier Carucel Living-eiendommene. Prisen vil være 30 millioner euro, tilsvarende rett over 310 millioner kroner, og transaksjonen forventes sluttført i løpet av oktober 2022.

Transaksjonen innebærer en brutto aktivaverdi av Carucel Living-eiendommene på rundt 2450 millioner kroner.

Som en del av egenkapitaltransaksjonen har Madison forpliktet seg til å investere opptil 45 millioner euro, tilsvarende rundt 470 millioner kroner, ekstra i egenkapital i Carucel Living gjennom en eller flere primære aksjeemisjoner.

Carucel Living kan, med visse begrensninger, benytte denne kapitalen i perioden frem til 30. juni 2024 for å støtte sine vekstambisjoner for Carucel Living. Aksjonæravtalen gir Carucel en opsjon på å kjøpe tilbake Madisons aksjer i Carucel Living fra en periode som starter fem år etter stenging, og Madison har en betinget rett til å utløse

Ser betydelige muligheter for profesjonalisering

Med Carucel Living er planen utnytte egen organisatorisk kompetanse og ressurser til å ta en ledende posisjon i det attraktive og fragmenterte boligutleiemarkedet i Oslo

«Carucel tror på de langsiktige attraktive utsiktene til boligmarkedet i Oslo, og ser betydelige muligheter knyttet til profesjonalisering, optimalisering og merkevarebygging innenfor dette segmentet. Videre ser selskapet betydelige oppkjøpsmuligheter i dette markedet, som er preget av suboptimal drift og underprestasjoner i inntekter og marginer», skriver selskapet i børsmeldingen.

Gjennom en kombinasjon av egen drift og strategiske partnerskap, vil Carucel Living tilby tre separate og individuelt skalerbare konsepter; Alva, Sambo og Serviceleiligheter

Ved siden av Oslobukta vil Carucel Living være Carucel Eiendoms hovedsegment fremover.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo