Fram Forvaltning selges til Solibo – blir landets største frittstående boligforvalter

Linda Landgraff, Kjersti Bodahl Hauge og Lise Bolstad selger Fram Forvaltning til Solibo.
SELGER: Linda Landgraff, Kjersti Bodahl Hauge og Lise Bolstd har solgt Fram Forvaltning | Foto: Solibo
SELGER: Linda Landgraff, Kjersti Bodahl Hauge og Lise Bolstd har solgt Fram Forvaltning | Foto: Solibo

Solibo kjøper Fram Forvaltning, og blir med det den største forvalteren av borettslag og sameier som ikke er et boligbyggelag.

– I dagens marked er man avhengig av en viss størrelse for å ha muskler til å ta og beholde en markedsposisjon. Vi satser tungt på teknologiutvikling som et konkurransefortrinn, og det å komme opp i denne størrelsen er nødvendig for å kunne etablere det tech-miljøet vi ønsker å ha internt hos oss, sier daglig leder i Solibo, Magnus Babsvik, i en melding.

Etter denne transaksjonen vil Solibo i 2023 ha en samlet omsetning på cirka 30 millioner kroner, sysselsette 30 ansatte, og forvalte over 12.000 boliger fordelt på nærmere 400 sameier og borettslag.

De nåværende eierne av Fram Forvaltning, Linda Landgraff, Kjersti Bodahl Hauge og Lise Bolstad, brøt i sin tid ut av Fredrikstad og Omegn Boligbyggelag (FOBBL, nå fusjonert inn i Obos) og Sarpsborg og Omegn Boligbyggelag (SOBBL).

De siste 11 årene har de bygd opp selskapet Fram Forvaltning fra null til en omsetning på cirka 10 millioner kroner og et resultat på 2 millioner kroner. De er i dag den største frittstående boligforvalteren i Østfold.

Fram Forvaltning er forretningsfører for mange av de største utbyggerne i området, deriblant Solid Eiendom, Værste, Backe Prosjekt og Frigaard Eiendom.

– De siste årene har vi bistått utbyggerne med stadig flere og større prosjekter. Vi leverer godt i dag, men for å sikre oss at vi er store nok til å også kunne gjøre det om to og tre år var dette absolutt et riktig trekk for oss. Da kan vi videreføre samarbeidene med utbyggerne vi er så glade i, sier Linda Landgraff.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo