Nedgang i boligprisene i tredje kvartal

I de fleste områdene i landet vendte boligprisene ned i tredje kvartal.
VENTER VIDERE FALL: Adm. direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge venter at prisene vil falle videre gjennom i fjerde kvartal. | Foto: Eiendom Norge / Johnny Vaet-Nordskog
VENTER VIDERE FALL: Adm. direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge venter at prisene vil falle videre gjennom i fjerde kvartal. | Foto: Eiendom Norge / Johnny Vaet-Nordskog

– Eiendom Norges regionsrapporter for tredje kvartal 2022 viser en nedgang i boligprisene i de fleste områdene i landet. Det er normalt med prisnedgang i årets tredje kvartal, sier Eiendom Norges administrerende direktør, Henning Lauridsen, i en pressemelding.

Eiendom Norge har presentert boligprisstatistikk for tredje kvartal 2022 i syv regionsrapporter, henholdsvis Viken med Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Regionsrapportene har oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner.

Sterkest utvikling i tredje kvartal var Hammerfest med en oppgang på +1,6 prosen). Deretter fulgte Lindesnes med en 1,5 prosents økning, Steinkjer med en oppgang på 1,2 prosent og Narvik med en boligprisøkning på 0,7 prosent. Svakest var utviklingen i Gjøvik. Her falt boligprisene 2,6 prosent i løpet av tredje kvartal. I Harstad var fallet på 2,3 prosent, mens Bjørnafjorden og Midt-Telemark og Nome alle hadde en nedgang i boligprisene på 2,2 prosent.

De siste fire kvartalene har det vært sterkest utvikling i Kinn, med en oppgang på 13,9 prosent. Lindesnes har hatt en oppgang på 12,9 prosent, boligprisene i Rana er opp 10,9 prosent, mens Notodden og Arendal har hatt en oppgang på hhv. 10,8 og 10,3 prosent.

Svakest utvikling de siste fire kvartalene finner vi i Gjøvik der oppgangeng kun var 1,6 prosent. Frogn hadde en oppgang på 2,3 prosent, Lillestrøm-prisene steg 2,7 prosent, Midt-Telemark og Nome opplevde en boligprisvekst på 2,9 prosent og prisene i Bergen sentrum var opp 3,1 prosent.

– Boligprisene synker normalt i tredje kvartal og det var tilfelle også i år i de fleste områdene i landet. Det selges samtidig færre boliger sammenliknet med tilsvarende periode i fjor. Man begynner nå å se effekten av renteøkningene til Norges Bank og vi forventer at vi ser en liknende trend i årets siste kvartal, avslutter Lauridsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo