Nordr starter opp med leie til eie

Boligutvikleren Nordr blir med på leie til eie-bølgen. Først ut er et av selskapets prosjekter i Trondheim.
LEIE TIL EIE: Administrerende direktør i Nordr Norge, Pål Aglen, går i gang med nytt konsept. | Foto: 3d Estate og Nordr
LEIE TIL EIE: Administrerende direktør i Nordr Norge, Pål Aglen, går i gang med nytt konsept. | Foto: 3d Estate og Nordr

Nordr setter i gang en større utrulling av leie til eie-leiligheter i sine boligprosjekter, melder selskapet i en pressemelding. Løsningen skal rulles ut i prosjekter over hele landet, og først ut er Øvre Steinaunet i Trondheim.

Dermed utvider Nordr sitt nedslagsfelt i det mange kjøpere har tatt en tenkepause denne høsten.

Nordrs leie til eie-løsning fungerer på samme måte som produkter med samme navn lansert av andre aktører. I stedet for en vanlig kjøpekontrakt inngår kunden en leieavtale på boligen, men med mulighet til å kjøpe boligen til det som var utsalgsprisen på tidspunktet kunden begynte å leie. Kjøpsretten kan brukes når som helst i fra avtaletidspunktet til tre år etter ferdigstillelse.

Administrerende direktør i Nordr Norge, Pål Aglen, sier satsingen handler om å gi unge flere muligheter inn i boligmarkedet. Han mener selskapet med dette bidrar til «å opprettholde selveierdemokratiet» i Norge.

Han minner om at Veidekke Eiendom – dagens Nordr- for 20 år siden lanserte Startbo-konseptet. En løsning der kunder under 35 år fikk kjøpe en rimelig leilighet med egen utleiedel.

– Dessverre kom det tekniske forskrifter som gjorde det vanskelig å videreføre boligprosjekter med små og rimelige leiligheter med utleiedel, selv om det var en god vei for å få unge inn på boligmarkedet, sier Aglen og legger til at det lenge har vært et mål for selskapet å tilby nye veier inn i boligmarkedet til de som ikke har tilstrekkelig egenkapital til å bli eiere av egen bolig.

EiendomsWatch skrev forrige uke om hvor kraftig effekten innføringen av lignende løsning kan være på et prosjekt i et marked som ikke har hatt dette tilbudet. T. Kolstad Eiendom åpnet nylig et prosjekt for deleie, altså en løsning der kunden starter med å kjøpe 50 prosent eller mer av enheten. Etter en stille salgsstart på selskapets prosjekt i Bodø, økte interessen kraftig da deleie-løsningen kom ut i markedet.

Umiddelbar salgsboost etter konsept-justeringer

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo