Kraftig fall i interessen rundt prestisjeprosjekt i Oslo

Før sommeren ble 56 luksusleiligheter revet bort da prosjektet Vannkunsten Syd hadde salgsstart. Nylig ble 16 nye leiligheter lagt ut, men da var det nærmest bom stopp.

I Bjørvika ble det satt ny prisrekord i området før sommeren, da Vannkunsten Syd åpnet for salg. Én av de 56 solgte leilighetene endte med en kvadratmeterpris på 290.000 kroner.

Det skriver Avisa Oslo.

Da det nylig ble lagt ut 16 nye leiligheter i samme prosjekt, var interessen så å si borte fra Vannkunsten Syd. Kun én av de 16 enhetene var solgt da budfristen gikk ut forrige tirsdag, ifølge Oslo S Utvikling.

– Basert på markedssituasjonen med økte renter og generell usikkerhet var vi forberedt på en moderat avgang denne gang, skriver prosjektsjef for Vannkunsten Syd, Karl Jon Sørli, i Oslo S Utvikling i en e-post til Avisa Oslo.

Den aktuelle leiligheten ble solgt til 15 millioner kroner. Det er snakk om en treroms leilighet på 72 kvadratmeter. Dette gir en kvadratmeterpris på 209.000. Til sammenligning er snittprisen i Oslo rundt 86.000, ifølge Avisa Oslo.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo