Midlertidig byggeforbud i Oslo: Åpner for at enkelte søknader kan behandles

Byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen fra Miljøpartiet De Grønne sier at byggesøknader som samsvarer med forslaget til ny småhusplan, kan behandles.
NY INNSTILLING: – Byrådet gir nå en tydelig beskjed om at byggesøknader som samsvarer med forslaget til ny småhusplan skal kunne behandles, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen. | Foto: Oslo kommune
NY INNSTILLING: – Byrådet gir nå en tydelig beskjed om at byggesøknader som samsvarer med forslaget til ny småhusplan skal kunne behandles, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen. | Foto: Oslo kommune

– Byrådet gir nå en tydelig beskjed om at byggesøknader som samsvarer med forslaget til ny småhusplan skal kunne behandles, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen i en pressemelding.

Byrådet anbefaler fremdeles at det midlertidige byggeforbudet i Oslo skal opprettholdes i forbindelse med revideringen av ny småhusplan, og byrådets innstilling skal videre til behandling i byutviklingsutvalget.

Marcussen sier at hun er opptatt av at alle skal behandles likt etter loven.

– Alle skal behandles likt etter loven, og det er vanskelig å lage tilpasninger uten at det som oppfattes rettferdig for noen blir urettferdig for andre. Derfor anbefaler vi byutviklingsutvalget å opprettholde det midlertidige byggeforbudet slik det er, sier Marcussen.

Hun sier at byrådet ønsker å gjøre det midlertidige byggeforbudet kortest mulig, og at planen er at byggeforbudet skal oppheves innen kommune- og fylkesvalget neste høst.

– Planen er at den reviderte småhusplanen skal være vedtatt i løpet av neste år før valget og da vil også byggeforbudet i disse områdene oppheves, sier Marcussen til EiendomsWatch.

Det midlertidige byggeforbudet ble formelt innført 1. juni i år etter at PBE varslet i april at de ønsker å legge ned et midlertidig forbud mot tiltak for områdene som i dag er omfattet av småhusplanen. Byggeforbudet er en konsekvens av at den nye reviderte småhusplanen venter på å bli politisk behandlet i Oslo Bystyre.

Trædal: – For mange grå, kjedelige kasser på kryss og tvers av grushauger

Langer ut mot MDGs politikk for småhusområdet: - Prosessen fremstår som aktivisme

Ny revidert småhusplan kan bli vedtatt av Oslo bystyre til våren

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også