Neptune og Profier solgte boliger for 4,1 milliarder: «Kanonår» , sier de

– Selv om det har vært et tøft marked, ser vi at prosjekter med riktige kvaliteter tilpasset målgruppen fremdeles selger, sier Anders Gregersen, administrerende direktør i Neptune.
ER FORNØYD MED FJORÅRET: Neptunes Anders Gregersen og Profiers Kristen Rikter-Svendsen. | Foto: Neptune Properties
ER FORNØYD MED FJORÅRET: Neptunes Anders Gregersen og Profiers Kristen Rikter-Svendsen. | Foto: Neptune Properties

Neptune og Profier er begge en del av Gjelsten Bolig (tidligere Profier Gruppen AS). Samlet sett legger selskapene bak seg det selskapet selv karakteriserer som nok et «kanonår» som overgikk 2021, med 4,1 milliarder i samlet boligomsetning.

Profier er ifølge en pressemelding nesten utsolgt i Oslo, Bærum, Bergen og Stavanger, og Neptune setter nye salgsrekorder i Oslomarkedet med prosjekter på Ensjø, Nordstrand, Østensjø, Holmenkollen og Skøyen. 

Neptune solgte for 1,8 milliarder

Neptune endte året med 180 solgte boliger og samlet salgsverdi på 1,8 milliarder. 

– Det har vært et år med spesielt høy aktivitet i Neptune. Vi har salgsstartet hele fem prosjekter, og er godt fornøyd med at tre av disse allerede er byggestartet. Ved inngangen til 2023 har vi seks prosjekter med 410 boliger for 3,5 milliarder kroner i produksjon. Selv om det har vært et tøft marked, ser vi at prosjekter med riktige kvaliteter tilpasset målgruppen fremdeles selger, og vi har solgt jevnt gjennom hele 2022 – også i november og desember, sier Anders Gregersen, administrerende direktør i Neptune. 

90 prosent av Profier-leilighetene solgt

Profier er også godt fornøyd med 345 solgte boliger og samlet salgsverdi på nærmere 2,3 milliarder.

– Boligmarkedet har definitivt fått nye utfordringer de siste månedene, og beslutningen om å kjøpe seg et nytt hjem sitter lengre inne. Allikevel var vi bevisste på å selge unna mest mulig i første halvår når markedet var godt, og er dermed på 94 prosent salgsgrad i snitt på våre prosjekter i Oslo, Viken, Bergen og Stavanger, sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier.

– Over 90 prosent av leilighetene i Profier-prosjektene har allerede funnet sine eiere. Det er et fokusområde for oss, fordi det skaper trygghet for gjennomføring overfor banker, boligkjøpere, kontraherte entreprenører og våre eiere, sier han.

Storsalg på Ensjø

Profier lanserte sitt prosjekt «Ensjøparken» i Oslo våren 2022. Prosjektet er et samarbeid med Kolberg Gruppen, og har representert 50 prosent av totalomsetningen av nye boliger på Ensjø i 2022. 

– Vi har nå solgt 187 av 203 boliger i Ensjøparken, og vi håper å kunne tilby nye prosjekter på Ensjø også i 2023. Vi har dog flere spennende kommende prosjekter, blant annet to på Bekkestua i Bærum, to i Bergen og ett i Stavanger, sier Rikter-Svendsen.

Han sier Profier har stor tro på fortsatt gode salgstall så lenge de treffer kundens preferanser og holder seg i markeder der de er godt kjent. 

– Vi bruker nå tiden godt på å forberede nye boligprosjekter som skal i markedet senere i år, sier Rikter-Svendsen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo