Ferd Eiendom har ansatt Marienlyst-direktør – og oppretter eget forretningsområde

Øyvind Svare Lorentzen blir ny direktør for Marienlyst, som nå blir eget forretningsområde i Ferd Eiendom.
INTERNT OPPRYKK: Ferd Eiendoms prosjektleder Øyvind Svare Lorentzen har påtatt seg jobben som direktør for Marienlyst. Dette er et stort byutviklingsprosjekt som også blir eget forretningsområde i Ferd Eiendom. | Foto: Ferd Eiendom
INTERNT OPPRYKK: Ferd Eiendoms prosjektleder Øyvind Svare Lorentzen har påtatt seg jobben som direktør for Marienlyst. Dette er et stort byutviklingsprosjekt som også blir eget forretningsområde i Ferd Eiendom. | Foto: Ferd Eiendom

Svare Lorentzen har vært prosjektleder i Ferd Eiendom siden høsten 2021, men får nå et større ansvar i den nye stillingen.

– Det er veldig hyggelig å kunne løfte frem en av våre egne til rollen som direktør for Marienlyst, og det er svært gledelig at Øyvind har takket ja til denne krevende oppgaven, sier administrerende direktør Camilla Krogh i Ferd Eiendom via en pressemelding

Øyvind Svare Lorentzen har en master i bygg- og miljøteknikk fra NTNU. Han har tidligere jobbet i Skanska og AF Eiendom og har vært prosjektansvarlig i Ferd Eiendom siden september 2021. 

«I tillegg til å være lidenskapelig opptatt av byutvikling, har han en interesse for gode medvirkningsprosesser og en erfaring med komplekse prosjekter», skriver Ferd Eiendom, og føyer til at han gleder seg til å ta fatt på den krevende oppgaven som direktør for Marienlyst.

– Jeg har vært med i Marienlyst-prosjektet siden jeg begynte i Ferd Eiendom og gleder meg til å videreføre det svært grundige og kompetente arbeidet som er gjort. Vi har et sterkt team som dekker alle de fagområder et slikt prosjekt må ha for å lykkes. Jeg skal gjøre mitt for at Marienlyst skal leve opp til visjonen om at stedet skal bli et levende, urbant og grønt område for de som opplever, bor og jobber der, sier Svare Lorentzen.

Marienlyst er et svært viktig byutviklingsprosjekt for Ferd Eiendom og for Ferd. Nå går Marienlyst inn i en ny fase der det skal jobbes ut et forslag til reguleringsplan.

– Marienlyst-prosjektet er godt rigget for oppgavene fremover og vi har stor tro på at Øyvind vil lede teamet på en svært god måte videre, sier Camilla Krogh.

Vinteren 2020 ble det kjent at NRK hadde inngått en avtale om salg av Marienlyst til Ferd Eiendom for minimum 3,75 milliarder kroner. Avtalen sikret NRK finansiering til å realisere et nytt hovedkontor på Ensjø i Oslo, og gir Ferd muligheter til å utvikle en ny bydel der kringkastingen har holdt hus helt siden 1933.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også