Sterke reaksjoner etter at Ap sa nei til å skrote leilighetsnorm

Den såkalte leilighetsnormen for boligbygging i Oslo sentrum skal videreføres, mener Arbeiderpartiet. – Usosialt, sier Høyre.
VIDEREFØRES: Arbeiderpartiet vil videreføre leilighetsnormen i Oslo. Det skuffer Høyres Eirik Lae Solberg. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
VIDEREFØRES: Arbeiderpartiet vil videreføre leilighetsnormen i Oslo. Det skuffer Høyres Eirik Lae Solberg. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NTB

Én av sakene det har vært mest spenning knyttet til under Arbeiderpartiets program- og nominasjonsmøte lørdag, har vært spørsmålet om Oslo Ap skal snu i spørsmålet om små leiligheter i Oslo sentrum, skriver Aftenposten.

Byrådsleder Raymond Johansen har foreslått å droppe leilighetsnormen en periode, men forslaget ble nedstemt lørdag.

Leilighetsnormen innebærer blant annet at det ikke skal bygges boliger under på under 35 kvadratmeter i Oslo sentrum. I tillegg kan bare 35 prosent av dem være mellom 35 og 50 kvadratmeter. Minst 40 prosent av leilighetene må være over 80 kvadratmeter.

– Usosialt

Byrådslederkandidat for Oslo Høyre, Eirik Lae Solberg, sier til NTB at han er skuffet over det som ble bestemt på Arbeiderpartiets møte.

– Resultatet av standpunktet til Ap er at det bygges færre leiligheter og at de blir dyrere. Unge mennesker uten velstående foreldre er allerede utestengt fra store deler av boligmarkedet i Oslo fordi det er for dyrt.

Solberg hevder standpunktet er usosialt, og at det kommer til å bli vanskeligere for dem som vil inn på boligmarkedet.

– Vi vet at så godt som halvparten av byens husholdninger består av én person. Det de trenger og etterspør, er mindre leiligheter i sentrumsnære områder, sier Oslo Frps førstekandidat Lars Petter Solås.

– En sinke

Han sier gir Johansen ros for å ha løftet debatten, men sier at det nå er klart at det bare er de borgerlige som kan endre boligpolitikken.

Høyres stortingspolitiker Mudassar Kapur sier at Ap er en sinke i boligpolitikken både nasjonalt og lokalt.

– Nok en gang vedtar Ap en boligpolitikk som bidrar til boligmangel, økte priser på sikt og stenger flere unge ute av boligmarkedet, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo