Stadig flere tror på høyere boligpriser – få tror på prisfall

– Mer optimistiske prisforventninger kan bidra til å stimulere aktiviteten og etterspørselen i boligmarkedet, sier sjeføkonom i NBBL, Hilde Midsem.
RAPPORTERER OM OPTIMISME: Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL, legger frem tall som viser økt tro på boligprisoppgang. | Foto: Nadia Frantsen / NBBL
RAPPORTERER OM OPTIMISME: Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL, legger frem tall som viser økt tro på boligprisoppgang. | Foto: Nadia Frantsen / NBBL

50 prosent av deltakerne i NBBLs Boligmarkedsbarometer for mars tror på høyere boligpriser de neste 12 månedene, opp fra 45 prosent i februar-undersøkelsen.

16 prosent tror prisene vil falle det neste året, mot 22 prosent i foregående måned.

Differansen mellom andelen som tror på høyere og lavere boligpriser er på dermed 34 prosentpeng, og er lavere enn det som har vært normalen de fem siste årene.

Boligprisforventningene har tatt seg gradvis opp fra bunnivået i november, skriver NBBL i en pressemelding. 

(Artikkelen fortsetter under figuren)

Foto: NBBL
Foto: NBBL
– Prisutviklingen i boligmarkedet den siste tiden er nok med på å dra forventningene opp, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL. 

– Mange husholdninger har nok merket seg at utviklingen i boligprisene de siste månedene har vært sterkere enn flere av de økonomiske forholdende skulle tilsi. Dette er nok med på å dra forventningene opp. Mer optimistiske prisforventninger kan bidra til å stimulere aktiviteten og etterspørselen i boligmarkedet, sier sjeføkonomen.

81 prosent oppgir at de venter høyere boliglånsrenter et år frem i tid. Det er 2 prosentpoeng flere enn i februar, og samtidig betraktelig lavere enn for et halvt år siden. I fjor sommer ventet 95 prosent av respondentene at utlånsrenten skulle videre opp. 10 prosent tror at boliglånsrenten holder dagens nivå om et år.

Les hele barometeret her. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

SLITER MED PRISHOPP: – Før betalte vi 35 kroner for en kilo paprika. Nå betaler vi 75 kroner, sier restauranteier og driver av Le Benjamin i Oslo, Ove Jakobsen. | Foto: Le Benjamin

Restauranteier: – Nå trenger vi hjelp

For abonnenter