JM varsler oppsigelser: – Det er veldig tungt

JM varsler reduksjon av konsernets bemanning med cirka 200 ansatte. Det gjøres for å tilpasse virksomheten til lavere produksjonsvolum som følge av den forverrede konjunktursituasjonen.
Johan Skoglund, administrerende direktør og konsernsjef i JM. | Foto: JM
Johan Skoglund, administrerende direktør og konsernsjef i JM. | Foto: JM

– Det er veldig tungt å måtte ta beslutninger om å redusere bemanningen og at medarbeidere vil bli berørt som følge av konjunktursituasjonen, sier Johan Skoglund, administrerende direktør og konsernsjef i JM i en pressemelding.

JM iverksetter tiltak for å tilpasse kostnader og bemanning til lavere produksjonsvolum. Konsernets bemanning tilpasses ved en reduksjon med cirka 200 ansatte.

Den reduserte boligsalget som JM ser som følge av konjunktursituasjonen medfører en lavere takt i antall solgte boliger.

Siden JM arbeider ut fra strategien om at det skal være en tydelig etterspørsel etter planlagte boligprosjekter, er det nødvendig å tilpasse virksomheten til de markedsmessige forutsetningene som anses å råde i overskuelig fremtid, skriver selskapet.

Virksomheten til JM er fokusert på nybygging av boliger, med hovedvekt på ekspansive storbyområder og universitetsbyer i Sverige, Norge og Finland. JM har en omsetning på omtrent 16 milliarder kroner og har cirka 2.500 ansatte.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo