– Vi har reserver i bakhånd, sier Miliarium-sjefen – nå hentes Rikter-Svendsen inn som styremedlem og rådgiver

Peder Stavnes Karlsen, sjef for Miliarium Bolig, er klar for muligheter som vil kunne dukke opp i 2023. Samtidig har han fått inn Kristen Rikter-Svendsen som styremedlem og rådgiver.
SAMLET I STYRET: Kristen Rikter-Svendsen og Peder Stavnes Karlsen | Foto: Miliarium Bolig
SAMLET I STYRET: Kristen Rikter-Svendsen og Peder Stavnes Karlsen | Foto: Miliarium Bolig

Miliarium Bolig, som inngår i Adolfsen-Gruppen, er ute med både tall for 2022 og nyheten om at Kristen Rikter-Svendsen nylig er valgt inn som nytt styremedlem i selskapet.

– 2022 endte med et godt resultatregnskap for Miliarium Bolig, og i løpet av året tok vi viktige og verdiskapende steg i flere av våre prosjekter, eksempelvis Husebyplatået, Montebello Terrasse, Kristianborg, Storaneset og Fløylia, skriver administrerende direktør Peder Stavnes Karlsen i Miliarium Bolig i en leder i forbindelse med fremleggelsen av tallene.

– 2022 var likevel et utfordrende år på flere måter. Pandemien ble avløst av krigen i Ukraina som medførte ny usikkerhet og negativ påvirkning på forsyningskjeder. Kunstig lav rente bidro til vedvarende høy inflasjon som igjen medførte store renteøkninger gjennom 2022. Boligsalget i vårt investeringsunivers ble svekket sammenlignet med forventningene ved inngangen til året, og vi valgte å utsette enkelte salgs- og byggestarter, skriver han.

Gevinster styrket regnskapet

Selskapet solgte steg ut av to utviklingsprosjekter i løpet av 2022.

– Solide gevinster og tilbakebetaling av innskutt kapital fra disse salgene styrker både resultatregnskapet for 2022 og den kortsiktige likviditetstilgangen. Vi har reserver i bakhånd til gode muligheter som vi forventer at vil dukke opp i 2023, sier toppsjefen.

Miliarium Bolig oppnådde et resultat på 53 millioner kroner i 2022, mot 5 millioner kroner i 2021. Driftsresultatet endte på minus 20 millioner kroner, sammenlignet med minus 28 millioner kroner i 2021.

Selskapets driftsinntekter falt fra 37 millioner kroner i 2021 til 11 millioner kroner i fjor.

Rikter-Svendsen kommer inn

Samtidig melder Miliarium Bolig at Kristen Rikter-Svendsen nylig ble valgt inn som nytt styremedlem i Miliarium Bolig. Han er i tillegg engasjert som rådgiver for Miliarium Boligs administrasjon i begrenset kapasitet. 

«Rikter-Svendsen har omfattende erfaring fra boligutvikling og vil komplettere styrets og organisasjonens kompetanse», heter det i en pressemelding.

– Vi er begeistret for å ha fått Kristen inn i styret og Miliarium Bolig-familien, sier administrerende direktør Peder Stavnes Karlsen.

– Jeg er overbevist om at Kristens personlighet, nettverk og kompetanse vil være verdifull for oss i arbeidet vårt med å utvikle oss videre som selskap og med å skape gode hjem og nabolag. Vi jobber langsiktig og målrettet med å utvikle attraktive og gode prosjekter i markedsområder som Kristen har betydelig erfaring fra. Han vil uomtvistelig bli en god sparringspartner for oss i denne forbindelse, sier han. 

Rikter-Svendsen har 25 års erfaring fra boligutvikling i Profier.

Det resterende styret i Miliarium Bolig videreføres og består av Roger Adolfsen (styreleder), Kristian Adolfsen, Peder Stavnes Karlsen, Ane Nordahl Carlsen og Roar Eidissen.

Her finner du hele årsrapporten fra selskapet

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo