Helge Leiro Baastad ny styreleder i Heimstaden Bostad

Storaksjonærene i Heimstaden Bostad vil ha tidligere Gjensidige-topp Helge Leiro Baastad til å erstatte styrelederen som er på vei ut av vervet. I tillegg skiftes et annet styremedlem ut i sommer.
TOPPEN: Etter å ha vært konsernsjef i Gjensidige gjennom mange år gikk Helge Leiro Baastad ut av den jobben ved årsskiftet. Nå er han aktuell som ny leder av styret i Heimstaden Bostad. | Foto: Sebastian Holsen
TOPPEN: Etter å ha vært konsernsjef i Gjensidige gjennom mange år gikk Helge Leiro Baastad ut av den jobben ved årsskiftet. Nå er han aktuell som ny leder av styret i Heimstaden Bostad. | Foto: Sebastian Holsen

Onsdag opplyser Heimstaden Bostad at selskapets største aksjonærer foreslår Helge Leiro Baastad som den nye styrelederen i styret, og Rebecka Elkert som Folksams representant i styret.

– Vi ser frem til å ønske Helge og Rebecka velkommen til vårt styre, sammen bringer de omfattende erfaring innen finansiering, bærekraft og selskapsstyring, sier administrerende direktør Helge Krogsbøl i Heimstaden Bostad i en pressemelding onsdag.

De to erstatter henholdsvis styreleder Casper von Koskull og styremedlem Birgitta Stenmark.

Gjensidige-topp

Baastad har bakgrunn som administrerende direktør i Gjensidige Forsikring over to tiår, samt en bachelorgrad i økonomi fra Norges Handelshøyskole. Han er også styreleder for Bertel O. Steen og Kavli Holding.

– Jeg gleder meg til å bli med i Heimstaden Bostads styre og kompetent styregjeng. Vi forventer stor etterspørsel etter utleieboliger på grunn av begrenset tilbud i Europa, og vi vil fortsette å tilby Friendly Homes til over 300.000 kunder i ni land gjennom vår avanserte driftsplattform, kommenterer Baastad via onsdagens pressemelding.

Casper von Koskull, styreleder i Heimstaden Bostad siden 2020, har bedt om å tre tilbake på grunn av «den betydelige tidsforpliktelsen som kreves av hans styreoppdrag i Citigroup».

– Jeg er takknemlig for Heimstaden Bostad for en fantastisk treårsreise med sterke resultater, engasjement for kundene, klimaet og samfunnsansvar, uttaler von Koskull i den samme meldingen fra selskapet.

Velges og tiltre i sommer

Rebecka Elkert, leder for alternative investeringer i Folksam Asset Management, vil erstatte Birgitta Stenmark som Folksams representant i styret. Heimstaden Bostad oppgir at Elkert har omfattende erfaring innen eiendomsforvaltning og bærekraftige investeringer.

De nye styremedlemmene vil bli valgt på en ekstraordinær generalforsamling den 28. juni 2023 og forventes å tiltre sine verv innen august 2023.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo