Trondheim topper nyboligmarkedet – igjen

Varelageret av nye boliger i Trondheim økte med nær 30 prosent i andre kvartal, ifølge Eiendomsmegler 1 Midt-Norge. Men byggekostnadene kan gjøre at prosjekter ikke realiseres som planlagt i høst.
MELDER OM FORTSATT ØKT NYBOLIGSALG: Jørgen Rostad, leder for nybygg hos Eiendomsmegler 1 Midt-Norge. | Foto: Eiendomsmegler 1
MELDER OM FORTSATT ØKT NYBOLIGSALG: Jørgen Rostad, leder for nybygg hos Eiendomsmegler 1 Midt-Norge. | Foto: Eiendomsmegler 1

I juni førte salget av 104 nye boliger til at trønderhovedstaden fortsetter øverst på pallen blant norske storbyer, ifølge en fersk markedsrapport fra Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

«Det var en rekke salgsstarter og mange nye som ble lagt i markedet også i juni, og salget ble godt. Dette tyder på et udekket behov for nye boliger i Trondheim, spesielt i enkelte bydeler som har hatt etterslep på tilførsel av nybygg de siste årene», oppgir Jørgen Rostad, leder for nybygg hos Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

Som følge av nylanseringer har varelageret av nyboliger samtidig økt med nesten 30 prosent i Trondheim i andre kvartal, og det vil også komme flere nye prosjekter for salg i andre halvår, rapporterer Rostad.

Byggekost og renter kan bremse

«Men byggekostnadene er fortsatt høye og kan gjøre at ikke alle planlagte prosjekter blir realiserte i planlagt tempo i høst», skriver han.

Sammen med den forventede renteutviklingen vil dette ifølge ham være viktige faktorer som styrer balansen mellom tilbud og etterspørsel fremover.

«På den annen side er det fortsatt rekordlav arbeidsledighet, høy befolkningstilvekst og god fremtidstro hos forbruker, noe som gjør at vi mener at nyboligmarkedet i Trondheim vil kunne oppleve god etterspørsel og prisvekst også i årene som kommer», heter det i markedsrapporten.

Prisene oppjustert etter sterk økning måneden før

Kvadratmeterprisen for solgte leiligheter i juni var 80.100 kroner. Det er opp fra 77.200 kroner i mai, og en økning på rundt 10 prosent fra juni i fjor. Spesielt tre-roms og fire-roms leiligheter bidro mest til økningen i kvadratmeterprisen i juni.

Det har blitt gjort netto oppjusteringer i pris i prosjekter for salg i juni på 2,5 millioner kroner, etter oppjusteringer i mai på 26,5 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo